Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un șef de federație națională de fotbal a fost arestat pentru corupție, chiar într-un hotel

bani catuse

În mijlocul unui scandal de corupţie şi delapidare, Nick Mwendwa, şeful Federaţiei de Fotbal din Kenya, a fost arestat de poliţie, relatează lequipe.fr.

Ministerul sportului din Kenya a plasat un comitet interimar în funcţia de şef al Federaţiei de Fotbal din Kenya (FKF), după ce o investigaţie a constatat că FKF a deturnat fonduri de la guvern şi de la alţi sponsori. S-a menţionat o sumă de aproximativ 1,7 milioane de euro, scrie news.ro.

Preşedintele FKF, Nick Mwendwa a negat faptele şi s-a opus deciziei ministerului său. Dar vineri dimineaţă, a fost arestat de poliţie într-un hotel din Nairobi şi apoi arestat. El urmează să fie intervievat în cadrul anchetei. Ministrul Sportului, Amina Mohamed, a anunţat joi că forul FKF a fost plasat sub supraveghere şi a numit un comitet interimar prezidat de un fost judecător care să îl gestioneze pentru o perioadă de şase luni.

FIFA a avertizat, însă, Kenya că riscă suspendarea, dacă decizia nu va fi reconsiderată. Potrivit FIFA, această decizie "este în mod clar contrară principiului conform căruia federaţiile îşi gestionează afacerile în mod independent şi liber de influenţa terţilor.".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.