Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un urs brun a fost văzut în nordul Spaniei, prima apariție după o pauză de 150 de ani

unilad.co.uk
urs

Un urs brun a fost văzut şi filmat într-o rezervaţie naturală din nordul Spaniei, iar specialiştii în conservarea naturii afirmă că evenimentul ar putea fi considerat drept prima apariţie a unui exemplar din această specie pe plan local după o pauză de 150 de ani, informează DPA.

"Am descoperit acest urs în timp ce lucram la următorul nostru proiect", au declarat pe Twitter reprezentanţii companiei de producţie Zeitun Films, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Ministrul Sănătății anunță FINANȚE pentru cei care nu vor purta mască după 15 mai.

O echipă de cercetare de la această companie de producţie a filmat ursul brun în parcul natural O Invernadeiro din provincia Galicia, au raportat postul de televiziune CNN şi cotidianul ştiinţific online gciencia.com.

Specialiştii sunt de părere că ursul filmat este un mascul cu o vârstă cuprinsă între trei şi cinci ani şi, cel mai probabil, a petrecut întreaga iarnă în parcul O Invernadeiro, potrivit gciencia.com.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 48: Guvernul este sclavul tău!

O înregistrare video publicată pe YouTube îl arată pe acel urs în timp ce se plimbă pe o pajişte înverzită în timpul zilei. O cameră cu infraroşu, folosită pentru filmările nocturne, a captat imagini cu acelaşi urs în timp ce îşi freca spatele de trunchiul unui copac.

Compania Zeitun Films a instalat camere video în parcul natural O Invernadeiro pentru proiectul său intitulat "Montana ou Morte" ("Munte sau Moarte").

Ursul brun este o specie protejată în Spania din 1973, iar exemplarele din această specie au trăit, intermitent, în regiunea Galicia, potrivit CNN, care citează un comunicat al aceleiaşi companii de producţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.