Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Una dintre cele mai dezvoltate țări din lume începe abia acum campania de vaccinare împotriva COVID-19: Primii care s-au vaccinat au fost miniștrii

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Membrii guvernului australian au fost printre primele persoane care au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19 duminică, când a început campania de vaccinare în Australia, relatează France Presse.

Prim-ministrul Scott Morrison a fost vaccinat cu o doză de Pfizer/BioNTech într-un centru medical din nord-vestul oraşului Sydney, în cadrul unei operaţiuni destinate să sporească încrederea publicului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Diana Șoșoacă îi vrea pe minerii din Valea Jiului să mărșăluiască pe străzile din București: ‘Nu au curaj, le este frică. Dacă suntem uniți, rechinii mor’

Jane Malysiak, o femeie de 80 de ani care trăieşte într-un centru de îngrijire pentru vârstnici, a fost primul locuitor al imensei insule-continent care a primit vaccinul, urmată de îngrijitori şi înalţi responsabili.

Operaţiunea are loc după manifestaţii anti-vaccinare care au avut loc în marile oraşe australiene, cu participarea a mii de persoane. Poliţia din Melbourne a făcut mai multe arestări, potrivit canalului ABC.

Citește și: Raed Arafat, critici dure la adresa lui Ion Cristoiu: ‘Răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba’

“Acesta este începutul unui pas foarte important. De acum încolo, cu fiecare zi care trece lucrurile vor deveni din ce în ce mai normale”, a declarat Scott Morrison. Australia îşi propune să vaccineze aproximativ 4 milioane de oameni până în prima parte a lunii martie.

Potrivit unui sondaj realizat de Australian National University, aproape 22% dintre australieni au declarat că nu intenţionează să se vaccineze, cifră ce a crescut în ultimele luni.

Această campanie de vaccinare a început la câteva luni după cea a multor ţări.

Citește și: CTP: ‘Domnul Cîțu poate fi cel mai important premier din istoria post-decembristă a României. Este finanțist și stăpânește această meserie’

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat în ianuarie, iar cel al Oxford/AstraZeneca în urmă cu câteva zile.

Până acum, Australia a gestionat relativ bine epidemia, înregistrând aproape 29.000 de cazuri şi 909 decese la o populaţie de 25 milioane de locuitori.

Citește și: Miron Cozma, despre protestele din Valea Jiului: ‘Acești oameni riscă să își piardă viața din cauza condițiilor precare. Mi-ar plăcea ca președintele Iohannis să se ducă în mină să lucreze el acolo 8 ore’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.