Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Unul dintre cei mai deștepți români o spune fără menajamente: 'România are cea mai incultă clasă politică pe care a avut-o vreodată'

Răzvan Theodorescu

Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, spune fără menajamente că !România are cea mai incultă clasă politică din istorie”! Unul dintre cei mai deștepți români a precizat, în Aula Academiei Române, că ”e important ca europarlamentarii noştri să fie nişte oameni care să stăpânească nişte lucruri în discuţiile cu altă clasă, la fel de incultă, care este clasa politică occidentală”.

Theodorescu a sugerat "şcolirea" clasei politice româneşti actuale, pe care a caracterizat-o drept "cea mai incultă" pe care am avut-o vreodată.

"Trebuie să facem într-un fel neuitând că, astăzi, România are cea mai incultă clasă politică pe care a avut-o vreodată. Chiar şi înainte de '89 era mai multă cultură decât există astăzi, mai ales la nivelul Parlamentului. Este bine ca să-i şcolim în acest fel pe cei care sunt încă, din nefericire, aleşii poporului român. Pentru că aceste lucruri trebuie discutate, cunoscute, în acest fel au şi impact electoral şi au un impact cultural foarte mare. Pe de altă parte, e important ca europarlamentarii noştri să fie nişte oameni care să stăpânească nişte lucruri în discuţiile cu altă clasă, la fel de incultă, care este clasa politică occidentală", a încheiat Răzvan Theodorescu.

Răzvan Theodorescu a salutat "entuziasmul" românilor pentru Uniunea Europeană şi pentru NATO. "Ceea ce m-a mirat, mărturisesc, dar este o realitate, este entuziasmul românilor pentru Uniunea Europeană şi pentru NATO. Dacă am fi fost la Varşovia sau la Budapesta, nu s-ar fi răspuns în acest fel", a explicat Theodorescu.

Academicianul a găsit drept "foarte interesante" şi răspunsurile referitoare la Catedrala Mântuirii Neamului.

"Vedeţi, Catedrala neamului a enervat şi pe unii politicieni, indiferent de partide, şi mai ales pe ziarişti. Acum, Catedrala neamului a devenit o realitate tangibilă. Pot să-ţi placă, pot să nu-ţi placă mozaicurile sau volumele sale, dar ea există şi a devenit un simbol: simbol istoric, simbol turistic şi este acceptată de români. Această translare dinspre negarea absolută şi, ţin minte răposatul şi multpreţuitul Patriarh Teoctist care spunea, la un moment dat, 'ce facem domnule profesor?' - atunci când a pus crucea în Piaţa Unirii. L-a dus şi pe Papă acolo, ca să întărească pentru români ideea de locus sanctus, dar pe români îi durea în cot de locus sanctus atunci. Acum lucrurile s-au schimbat şi e foarte interesant, după cum acceptarea sau neacceptarea celuilalt spune foarte multe. Te puteai întreba, dacă aveam noi o doamnă Merkel aici şi deschideam România lumii islamice, ce s-ar fi întâmplat, cum ar fi reacţionat românii... Nu ştiu, n-am răspuns din acest punct de vedere", a spus Răzvan Theodorescu.

Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române "Ion I. C. Brătianu" şi Centrul de Cercetări Sociologice LARICS au lansat, joi, "Barometrul Vieţii Religioase" - ediţia decembrie 2021. Datele sondajului, realizat în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, au fost culese în perioada 3 - 14 decembrie, pe un eşantion multi-stratificat, probabilistic, de 1001 persoane, reprezentativ pentru populaţia României, neinstituţionalizată, cu vârsta de 18 ani şi peste 18 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.