Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Unul dintre cei mai mari sportivi a încetat din viaţă din cauza coronavirusului: Fost stelist, convocat la națională, a murit la 4 luni după fratele său

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi a încetat din viaţă, la vârsta de 63 de ani, din cauza coronavirusului, au anunţat, miercuri, CSA Steaua şi Federaţia Română de Baschet.

“Federaţia Română de Baschet anunţă cu multă tristeţe şi profund regret trecerea în nefiinţă a fostului mare internaţional Anton Netolitzchi. În vârstă de numai 63 de ani, cel mai titrat jucător al CSA Steaua Bucuresti s-a stins din viata, astăzi, la secţia ATI a Spitalului Colentina, după o lungă şi grea suferinţă cauzată de virusul Sars-Cov-2, la numai patru luni de la decesul fratelui sau Valerian Netolitzchi!”, este anunţul FR Baschet. Valerian Netolitzchi a decedat la 30 noiembrie 2020, la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria baschetului românesc. A început să practice acest sport la vârsta de 10 ani, iar în 1977 a ajuns la Steaua Bucureşti, singura echipă pentru care a evoluat în toată cariera, până în 1993.

Născut la 6 martie 1958, Anton Netolitzchi a avut 130 de selecţii în naţionala de baschet a României. A cucerit 11 titluri de campion naţional cu echipa Steaua Bucureşti, primul în 1978, ultimul în 1991, iar în 1993 a câştigat şi Cupa României. A participat cu echipa naţională de seniori la 4 ediţii ale Campionatelor Europene şi ale Cupei Balcanice inter-ţări. După retragere, a fost antrenor în cadrul secţiei de baschet, a echipei roş-albastre, atât la seniori, cât şi la tineret, ocupând această funcţie până la începutul anilor 2000.

Citește și: Lovit de amnezie! La o săptămână după ce i-a făcut plecăciuni, Florin Cîțu și-a dat seama că e incompatibil cu Octav Bjoza .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.