Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Unul dintre cei mai mari vulcani din lume a devenit activ: autoritățile sunt în alertă

În Mexic, unul dintre cei mai mari vulcani din lume, Popocatepetl, a devenit activ. Vulcanul activ este situat la 50 km de Mexico City.

Milioane de oameni din Mexic au fost avertizați să se pregătească pentru o posibilă evacuare după ce a crescut activitatea celui mai periculos vulcan activ din țară, care de săptămâna trecută a aruncat cenușă în mai multe orașe din apropiere, potrivit autorităților.

Cenușa de la vulcanul Popocatépetl, care se află într-o zonă centrală a țării, a întârziat zborurile în Mexico City și a determinat autoritățile să închidă școlile din zeci de municipalități.

Aproximativ 25 de milioane de oameni trăiesc pe o rază de 60 de mile de vulcan, care se află la aproximativ 45 de mile sud-est de Mexico City și este situat între statele Morelos, Puebla și statul Mexic.

Duminică, Coordonarea Națională de Protecție Civilă (CNPC) a ridicat nivelul de amenințare vulcanică la "galben faza 3", ceea ce invită aproximativ 3 milioane de persoane care locuiesc în orașele și satele adiacente vulcanului să rămână în alertă și să se pregătească pentru o posibilă evacuare.

CNPC a avertizat, de asemenea, asupra unei activități vulcanice mai mari și a dispersiei de cenușă în mai multe orașe din apropiere cu mare viteză. De asemenea, a recomandat locuitorilor din apropiere să evite activitățile în aer liber.

"În cazul orașului Mexico City, riscul este reprezentat de căderea de cenușă. Suntem pregătiți pentru acest scenariu și știm ce avem de făcut. Să rămânem în alertă", a declarat primarul orașului Mexico, Claudia Sheinbaum, într-un mesaj pe Twitter duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.