DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

VIDEO Ursula von der Leyen confirmă că România are impuse condiții pentru a primi banii: 'Există un sistem de control foarte bun'

Ursula von der Leyen a confirmat, luni, la București, că România are impuse condiții pentru a primi banii din PNRR. Von der Leyen a precizat că nu vrea ca românii să cheltuiească aiurea banii contribuabililor europeni.

”În primul rând, permiteţi-mi să subliniez cât sunt de recunoascătoare pentru cooperarea excelentă din ultimele săptămâni şi luni. A fost destul de dificil să punem pe roate acest Plan. Ca în multe state membre, în Plan este inclusă multă inovare, multe subiecte noi şi este foarte dificil, e nevoie de multe eforturi să laolaltă reformele, investiţiile şi fondurile necesare. Deci aş vrea să vă mulţumesc pentru cooperarea excelentă de care am beneficiat. Din experienţa personalului administrativ din Comisie şi din România ştim că există relaţii excelente, condiţii de lucru excelente şi încredere între cele două administraţii. Deci în elaborarea Planului au exista şi momente mai dificile, dar acum ştim ce ne aşteaptă, ştim ce trebuie făcut. Există motive pentru care au fost stabilite ţinte şi jaloane în Plan, deci inclusiv în Planul României, care trebuie respectate pentru alocarea următoarei tranşe şi oferim tot sprijinul, toată consilierea de care este nevoie pentru a vă asigura că îndepliniţi aceste criterii de referinţă pentru a urma paşii necesari ca tranşa să poată fi alocată. Deci există un sistem de control foarte bun pentru a ne asigura că banii contribuabililor europeni sunt investiţi aşa cum trebuie.”, a spus Ursula von der Leyen.

Citește și: VIDEO Klaus Iohannis: 'Salut anunțul făcut că PNRR a primit undă verde. E doar o victorie de etapă'

Klaus Iohannis și Florin Cîțu au declarat că actuala criză politică de la București nu va influența în niciun fel evoluția PNRR.

”Nu există niciun risc în ceea ce priveşte implementarea PNRR în România. Mai mult, eu cred că aşa cum a fost construit va accelera reforme care în România au fost încetinite sau amânate foarte mulţi ani de zile. De aceea am ţinut foarte mult ca în PNRR să avem reforma pensiilor, reforma sistemului de salarizare, reforma administraţiei, România educată, pentru a ne asigura că acest sistem de reforme şi cu borne vine la pachet cu investiţiile. Reformele şi investiţiile merg mână în mână şi, indiferent de declaraţiile politice din această perioadă, nu cred că există un politician responsabil din România care vrea să se joace cu viitorul românilor în ceea ce priveşte PNRR”, a spus Florin Cîțu.

”Nu există un risc politic pentru implementarea PNRR. Nu există pentru că acele investiţii cuprinse în planul naţional sunt unele dorite şi aşteptate de toată lumea. Este un plan foarte complex şi cred că aţi urmărit majoritatea dintre dumneavoastră că a durat destul de mult până când acest plan a fost negociat. Nu a fost o eroare, a fost o intenţie. Şi cei care au negociat şi preşedinta Comisiei şi cu mine am dorit să avem un plan care poate fi implementat imediat. Nu ne-am dorit o descriere a unor intenţii, cum avem multe. La noi avem multe descrieri de intenţii şi politice şi tehnice. Am dorit un plan aplicabil pentru România, un plan de modernizare a României, cu proiecte concrete, cu reforme concrete, cu termene concrete, cu costuri concrete şi cu măsurabilitate. Ştim exact ce şi până când trebuie făcut. Este mult mai mult decât un proiect, este un plan care trebuie şi poate fi implementat şi Guvernul se va ocupa de implementarea acestui plan, de aceea a primit din mâna preşedintei PNRR aprobat, atenţie aprobat, fiindcă şi astăzi am citit că unii au impresia că nu este aprobat. Este aprobat. Este pregătit pentru implementare şi acest lucru se va întâmpla şi vom schimba România în bine, vom moderniza România cu acest Plan de Redresare şi Rezilienţă, rezilienţă însemnând rezistenţă la şocuri. Nu vrem ca următoarea criză să ne prindă pe picior greşit. Măsurile pe care le implementăm, investiţiile, reformele vor face România mult mai rezistentă, mai bună şi vor aduce un trai mai bun pentru fiecare român.”, a precizat Klaus Iohannis.

Citește și: DEZASTRU pentru România în ziua în care Comisia Europeană a aprobat PNRR: 'Am scos irigaţiile deoarece România nu a dovedit că acestea nu afectează mediul' .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.