Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Valeriu Gheorghiță: 'Analizele ne arată o rată de fatalitate de 100 de ori mai mare pentru cei nevaccinați'

Spitalul Militar Central
Valeriu Gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că eficiența vaccinului crește după administrarea celor două doze. El a subliniat că rata de fatalitate e mult mai mare în rândul celor care nu se vaccinează.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

"S-au înregistrat şi decese la cazurile care au făcut infecţie cu SARS-CoV-2 la un interval de timp după vaccinare. Pentru cei care au fost diagnosticaţi cu infecţii SARS-CoV-2 după prima doză, timpul mediu era de 10-11 zile de la prima doză, ceea ce înseamnă că era în fereastra de apariţie a anticorpilor, practic nu apăruseră încă anticorpii protectori de după prima doză, deci practic erau persoane care din punctul de vedere al riscului este similar cu o persoană nevaccinată. Iar în ceea ce priveşte persoanele care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-CoV-2 după ce au primit cea de-a doua doză, procentual era un număr foarte mic”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Acesta a menţionat că, din totalul de 89 de decese înregistrate la persoane care au primit serul împotriva COVID-19, 77 primiseră doar prima doză.

"Din cele 89 de decese doar 12 persoane erau din cei care fuseseră diagnosticaţi cu SARS-CoV-2 după cea de-a doua doză, ceea ce înseamnă că după cele două doze beneficiile sunt mult mai mari. Însă analiza efectuată de noi pe rata de fatalitate arăta o reducere de cel puţin o sută de ori a riscului de deces la o persoană vaccinată comparativ cu persoanele nevaccinate. Practic, rata de fatalitate la persoanele cu COVID care aveau în istoric vaccinare era de circa 0,2% iar la persoanele care erau nevaccinate era de 2,4%”, a explicat medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.