Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Valeriu Gheorghiță, detalii extrem de alarmante: A început să crească numărul deceselor la persoanele fără boli asociate COVID

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, atrage atenția legat de consecințele pe care infectarea cu tulpina Delta le poate avea, precizând că există o tendință de a înregistra cazuri noi la persoane tinere.

„În momentul de față mediana vârstei este de circa 43 de ani față de 48 de ani cât era anterior. De aemenea, media de vârstă a deceselor este în scădere, fiind în momentul de față de 67 de ani față de 71 de ani cât era cunoscut anterior. La decesele înregistrate, dacă 94,6% aveau comorbidități, în momentul de față la decsele înregistrate în săptămânile 2-15 august, doar 88,3% dintre persoanele decedate aveau comorbidități”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a precizat că acest lucru întărește semnalul dat de o probabilitate mai mare de a dezvolta forme severe inclusiv în rândul persoanelor care sunt mai tinere și care nu au boli cronice asociate, aspect care este unul alarmant.

 

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.