Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Veverița 'Gfreidi', mascota oficială a Campionatelor Europene Munchen 2022

https://unsplash.com/photos/ZBZStqTOXFU
fotbal Euro 2020

O veveriță sportivă, purtând o pălărie tradițională bavareză, a fost aleasă mascota oficială a Campionatului European München 2022. Organizatorii au dezvăluit că "Gfreidi" a fost desemnată câștigătoare, după ce au primit peste 600 de desene de la copii cu vârste cuprinse între 3 și 13 ani.

Stephanie, acum în vârstă de opt ani, din Nürnberg, a fost artista care a realizat prima schiță a mascotei, după ce a participat la concursul lansat în luna mai a anului trecut, conform Mediafax.

Munchen 2022 a declarat că numele veveriței „Gfrei Di" înseamnă „Fii fericit" și consideră că „nu ar fi putut cere o mascotă mai potrivită".

„Gfreidi este plină de viață, activă, curioasă și inteligentă - chipul perfect pentru evenimentul nostru multi-sportiv divers", se arată într-o declarație a Munchen 2022 la prezentarea noii mascote.

„Ținuta lui Gfreidi - din cap până în picioare - reflectă perfect și Munchen 2022. Pălăria tradițională este tipic bavareză. Aici, sentimentul de apartenență la casă și tradiția se întâlnesc cu Campionatul European, deoarece barba de căprioară preia culorile celor nouă sporturi și exprimă diversitatea evenimentului.”

Cu câte una pentru fiecare sport, colecția de tricouri Gfreidi este la fel de colorată.

„Pe de altă parte, pantalonii scurți rămân albastru închis - culoarea principală a Campionatelor Europene – inclusiv a logo-ului evenimentului.

„Pantofii albastru deschis reflectă culoarea literelor München 2022 și reprezintă München, orașul gazdă."

Alte idei de mascote pentru Munchen 2022 au inclus panda, unicorni, roboți și creaturi mitice sportive.

Gfreidi îi va călca pe urmele lui Waldi, câinele teckel care a devenit prima mascotă olimpică oficială, atunci când orașul bavarez a găzduit Jocurile Olimpice din 1972.

Waldi a fost creat pentru Munchen 1972 de renumitul designer german Otl Aicher.

Acesta s-a bazat pe un teckel real cu părul lung numit Cherie von Birkenhof, pe care Aicher l-a folosit ca model.

La Campionatele Europene din 2018, două mascote, ursul Berlino și Bonnie the Seal, au devenit imaginea competiției, care a fost împărțită între Berlin, în Germania, și Glasgow, în Scoția.

Campionatele Europene din acest an vor avea loc între 11 și 21 august la Munchen și vor cuprinde competiții în nouă sporturi - atletism, volei pe plajă, ciclism, canotaj, canoe sprint, gimnastică, escaladă sportivă, tenis de masă și triatlon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.