Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Victor Negrescu, la Parlamentul European: 'Comisia Europeană trebuie să acționeze acum'

cursdeguvernare.ro
Victor Negrescu

Victor Negrescu a ridicat, în plenul Parlamentului European, o problemă pe care pandemia de COVID-19 a agravat-o și mai mult și cu care se confruntă mulți copii din România. ” Ei nu au auzit niciodată de Erasmus, de Garanțiile pentru Tineri și Copii, de ALMA. Toate aceste lucruri sunt foarte departe de problemele pe care le au. Preocupările lor sunt să aibă haine și o hrană adecvată în fiecare zi, să aibă o tabletă pentru a se conecta la orele online, să își găsească o meserie sau un loc de muncă pentru un trai mai decent. Pandemia le-a îngreunat existența.”, a spus europarlamentarul PSD, care a cerut Comisiei Europene să intervină.

”Am prezentat în intervenția mea din plenul Parlamentului European câteva fotografii cu o parte din miile de tineri și copii pe care i-am întâlnit și cărora le-am acordat sprijin împreună cu PES activists România în ultimii 8 ani.

Ei nu au auzit niciodată de Erasmus, de Garanțiile pentru Tineri și Copii, de ALMA. Toate aceste lucruri sunt foarte departe de problemele pe care le au.

Preocupările lor sunt să aibă haine și o hrană adecvată în fiecare zi, să aibă o tabletă pentru a se conecta la orele online, să își găsească o meserie sau un loc de muncă pentru un trai mai decent.

Pandemia le-a îngreunat existența. Locuințele lor au devenit tot mai neîncăpătoare iar calitatea vieții a scăzut exponențial.

În acest context dificil autoritățile din România au ignorat anul trecut aceste probleme. Au ignorat creșterea șomajului în rândul tinerilor la 20%, au ignorat efectele psihologice ale pandemiei și au uitat de programele pentru tineri.

Trebuie să mergem dincolo de discursuri pentru că viața reală este aceasta și dacă noi nu reușim să facem ceva concret atunci funcțiile noastre sunt irelevante.

Comisia Europeană trebuie să acționeze acum și să împingă statele membre să nu ignore aceste realități.”, transmite Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.