Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viktor Orban îi aruncă din barcă pe migranți: 'Sunt de acord cu Papa privind salvarea şi ajutorarea lor, dar nu în Europa'

FOX NEWS
Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că este de acord cu ce spune Papa Francisc referitor la salvarea migranţilor şi la ajutorarea lor, însă aceste lucruri nu trebuie să fie făcute în Europa.

"În ceea ce priveşte declaraţia Sanctităţii Sale, două lucruri pot să vă spun. Sunt de acord cu ambele. Pe de o parte, el cere să ducem o politică pentru ca să fie cât mai puţini care se îneacă în mare şi eu sunt absolut convins că cei care exprimă clar că emigranţii fără niciun fel de înregistrare, fără niciun fel de sprijin nu merită să plece din ţările lor, să se îmbarce, eu cred că noi, prin atitudinea noastră, salvăm vieţi omeneşti. Dl Salvini a exprimat clar că nu merită să se plece de pe malurile africane, pentru că Italia nu o să-i lase să intre şi cu această poziţie a Italiei s-a redus considerabil numărul migranţilor, deci s-au salvat vieţi umane. Deci, sunt absolut convins că această politică care apără Italia a salvat mult mai multe vieţi umane faţă de acea politică care îi ademeneşte în permanenţă pe migranţi, îi ademeneşte să abordeze o cale periculoasă, pentru că astfel se pierd mult mai multe vieţi umane. Asta este realitatea", a spus, potrivit traducerii oficiale, Viktor Orban, răspunzând unei întrebări referitoare la modul în care se raportează Ungaria la mesajul Papei referitor la sprijinul pentru refugiaţi, informează agerpres.ro.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

De asemenea, Viktor Orban a spus că problemele trebuie rezolvate acolo unde apar, nu importate în Europa.

"Pe de altă parte, ceea ce Sanctitatea Sa ne cere, să acordăm ajutoare celor nevoiaşi, poziţia noastră este că asta este datoria noastră de creştini şi de oameni, însă ajutorul trebuie dus acolo unde problema există şi nu problema importată în Europa", a menţionat Viktor Orban.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

Premierul Ungariei, Viktor Orban, vizitează, în perioada 8-10 mai, mai multe localităţi din Transilvania, la invitaţia UDMR.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.