Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viorica Dăncilă are altă părere decât PSD, despre trimiterea în instanţă a dosarului 'Revoluţiei': 'E necesar, până la urmă, să se afle adevărul'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă PSD

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că este necesar să se afle adevărul în ceea ce priveşte Revoluţia din Decembrie 1989.

"După cum ştiţi, nu comentez lucruri legate de Justiţie. Consider că Justiţia trebuie făcută de către judecători şi cu cât oamenii politici vorbesc mai puţin despre Justiţie poate că este mai bine. Este necesar, până la urmă, să se afle adevărul şi cred că acest lucru tot Justiţia trebuie să îl facă", a spus Dăncilă, aflată într-o vizită la Tulcea, întrebată ce părere are despre trimiterea în instanţă a dosarului "Revoluţiei" şi dacă este prea târziu pentru acest lucru.

Citește și: Reușită pentru Gigi Becali! Ce promisiune i-a făcut fina sa, Gabriela Firea

Opinia premierului pare să fie diferită de a partidului său. PSD a acuzat, după trimiterea în judecată a lui Ion Iliescu în Dosarul Revoluției, că procurorul Augustin Lazăr este "fost agent al poliției politice comuniste", iar despre Klaus Iohannis a spus că este "protector al securiștilor și exponenților aparatului represiv ceaușist".

"Este revoltător ca Dosarul Revoluției să fie trimis în instanță de un fost agent al poliției politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a ținut în chinuri disidenții anticomuniști să se erijeze acum în făuritorul dreptății anticomuniste.”, se arată într-un comunicat al PSD.

Citește și: Lansarea de carte a președintelui este sabotată de PSD! Mișcarea neașteptată a partidului

Luni, procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a trimis în instanţă dosarul "Revoluţiei". Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost trimis în judecată de procurorii militari pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.