Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Virgil Guran (tabăra Orban) îl SPULBERĂ pe Dan Vîlceanu, după ce nu a știu cât e salariul: 'Cred că ar fi trebuit să-l știe. Este logic!'

bazarmedia.ro
Virgil Guran

Virgil Guran, lider al PNL Dâmbovița și apropiat de Ludovic Orban, este de părere că noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, ar fi trebuit să știe cât e salariul minim în România. Guran susține că îl cunoaște în calitae de coleg pe Dan Vîlceanu și precizează că ar putea să fie doar o gafă de început.

„Eu cred că referitor la Dan Vîlceanu nu s-a pus neaparat problema capacității. Îl cunosc, dar nu știu cât de bine este pregătit în domeniul finanțelor. Îl cunosc în calitatea sa de parlamentar. Este un tip pregătit. Pe problemele pe care le-am avut acolo și-a putut spune părerea pertinent. (...) Referitor la faptul că nu a știut salariul minim pe economie cred că ar fi trebuit să-l știe. Este logic! Dar punem pe seama faptului că este la început și cred că va trebui să se familiarizeze cu aceste lucruri. Să vedem care este evoluția domniei sale. Cu toate că este în echipa cealaltă (n.r.: a lui Florin Cîțu) eu încerc în partid să păstrez un echilibru”, a spus Virgil Guran, la emisiunea România 9, de la TVR.

Întrebat într-o conferință de presă dacă știe cât este salariul minim net în România, ministrul Fiananțelor Dan Vîlceanu a răspuns:

„Da, este în jur de o mie șase sute și ceva”, a răspuns Dan Vîlceanu.

Jurnalistul a replicat că salariul minim este 1.386 lei.

Vîlceanu a continuat: „E două mii trei sute opt zeci, cred, salariul minim brut, deci nu are cum să fie 1.300, dar mă rog...”.

Ministrul Finanțelor a afirmat, la preluarea mandatului la MFP că inflaţia nu este la un nivel record şi nici nu e 5%, aceasta fiind o estimare a Băncii Naţionale a României. Însă, potrivit datelor INS publicate în luna august, rata anuală a inflației a urcat la 5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.