Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vladimir Putin, la Congresul 'Rusiei Unite': 'Alegerile trebuie să fie cinstite, deschise și să reflecte voința poporului'

СЕГОДНЯ
vladimir putin

Pentru ca alegerile pentru Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, n.r.) să se bucure de încrederea cetățenilor, ele trebuie să fie cinstite și în conformitate cu legea, a declarat Vladimir Putin la Congresul Paridului ”Rusia Unită”, formațiunea de guvernământ, relatează ”Rossiiskaia gazeta”.

”Misiunea noastră comună este de a face totul pentru ca alegerile să fie cinstite și în conformitate cu legea, pentru ca rezultatele lor să exprime adevărata voință a poporului, să se bucure de o încredere categorică din partea cetățenilor țării”, a afirmat Vladimir Putin.

Adresându-se membrilor de partid, el a arătat că ”din partea lor așteptările sunt mari”.

”Și pe bună dreptate. Reprezentați o forță politică influentă, sunteți partidul majorității. Ceea ce înseamnă că răspundeți pentru tot”, a adăugat președintele.

El a subliniat că formarea Parlamentului federal constituie o importantă etapă în viață țării.

”Da, deputații Dumei de Stat nu se ocupă de treburi ce ies în evidență, nu adoptă decizii manageriale, dar deputații de la toate nivelurile formează baza legală, fundamentul pe care se formează întreaga politică de stat”, a spus Putin. ”Și, desigur, orice cetățean al țării trebuie să abordeze alegerea candidaților lor cu cea mai mare responsabilitate. Pe asta eu și contez, de altfel”.

Alegerile pentru Duma de Stat sunt programate pentru 19 septembrie.

Medvedev nu este pe listă

Printre primii cinci candidații pentru lista federală a ”Rusiei Unite”, prezentați de președintele Putin la Congresul partidului, nu figurează liderul formațiunii, adjunctul președintelui Consiliului de Securitate și fostul premier Dmitri Medvedev.

După discursul lui Putin, Medvedev a declarat că primii cinci ocupanți ai listei federale reprezintă o propunere comună a lui și a președintelui. Pe listă au intrat ministrul Apărării, Serghei Șoigu, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, medicul șef al spitalului Kommunarka, Denis Proțenko, co-președintele Frontului Popular Național (OFN), Elena Șmeleva și împuternicul cu afacerile copilului, Anna Kuznețova.

Posibilitatea că Medvedev ar putea să nu intre pe lista federală a ”Rusiei Unite” au anunțat, anterior, surse agenției RBK. Potrivit acestora, în partid a fost analizată, de asemenea, și varianta ca Medvedev să nu apară nici măcar pe lista electorală. Dintre motive, unul dintre interlocutorii RBK a indicat faptul că prezența lui Medvedev în fruntea partidului nu ar fi adus, acum, un plus de rating pentru ”Rusia Unită” și pe fondul indicatorilor lui sociologici, s-ar putea isca ”discuții și dezbateri inutile”.

Potrivit datelor VȚIOM (Centrul Național pentru Studierea Opiniei Publice, n.r.), la sfârșitul lunii mai, doar 23,3% dintre participanții la sondaj au declarat că au încredere în Medvedev, 66,6% exprimând un punct de vedere opus (întrebare la care repondentul trebuia să opteze în favoarea unui poltician din lista sugerată). Potrivit rezultatelor la întrebarea la care respondenții puteau numi orice număr de politicieni, președintele ”Rusiei Unite” a fost creditat cu încredere de 2,1% dintre cetățeni, neîncredere – de 12,1%.

Dacă Medvedev nu intră pe lista federală a ”Rusiei Unite”, acest lucru trebuie explicat alegătorului, a comentat o sursă pentru RBK. Potrivit spuselor sale, o posibilă explicație este că, în calitate de șef al partidului, Medvedev poate conduce campania electorală, păstrând și funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate.

Explicând propunerea sa, Putin a declarat, la Congres, că în partid, în special pe primele locuri ale listei, trebuie să intre atât ”grei ai politicii”, cât și nou-veniți – cei care ”reprezintă direcții principale ale vieții noastre”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.