Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Vladimir Putin se va enerva: alianță între România și Polonia pentru apărarea Moldovei și Ucrainei

ciuca patriotism

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, în cadrul declaraţiilor comune cu premierul Poloniei, că cele două ţări vor continua să asigurăm acea relevanţă întregului cadru transatlantic, pentru a putea să asigurăm măsurile necesare pentru întărirea securităţii şi apărării pe întreg Flancul de Est, informează News.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în cadrul conferinţei comune cu premierul Poloniei că între cele două state este o colaborare guvernamentală şi sectorială, care confimă încă o dată relaţiile bilaterale între România şi Polonia. ”Nu am făcut altceva decât să confirmăm planul de acţiune comună 2022 – 2026 şi de asemenea să agreăm împreună o Declaraţie comună care a fost adoptată la sfârşitul şedinţei de guvern”, a spus premierul, arătând că cele două state au un parteneriat strategic semnat în anul 2009.

Sprijin pentru R. Moldova și Ucraina

Nicolae Ciucă a afirmat că a discutat cu premierul Poloniei, într-o întâlnire tete-a-tete, despre mediul de securitate şi au analizat situaţia din Ucraina, din Republica Moldova şi ce pot să facă România şi Polonia pentru a putea să sprijine în continuare cât mai consistent ambele ţări. ”Vom continua să asigurăm acea relevanţă întregului cadru transatlantic, pentru a putea să asigurăm măsurile necesare pentru întărirea securităţii şi apărării pe întreg Flancul de Est” a spus premierul României.

Nicolae Ciucă a spus că în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul apărării, sunt discuţii foarte bune care deja au un istoric. ”Avem prezenţă militară poloneză în România, avem prezenţă militară românească în Polonia”, a spus Ciucă, afirmând că ”sunt şi aspectele de colaborare directă între forţele armate din cele două ţări”.

Premierul a subliniat că ambele ţări au dezvoltat capabilităţi similare, sistemele Patriot, avioanele F16, ceea ce oferă o platformă comună de instruire dar şi de dezvoltare a capacităţilor de mentenanţă, în viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.