Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vladimir Putin surprinde și consideră că e 'pozitiv' faptul că tinerii protestează, deși îi arestează: 'Uneori, asta duce la un rezultat pozitiv'

Preşedintele rus, Vladimir Putin, confruntat cu o mişcare de protest care a provocat mii de arestări în această vară, a declarat joi că este "pozitiv" că tineri manifestează, dar a adăugat că ei ar trebui să respecte legea, relatează AFP.

"Cred că au dreptul să facă acest lucru. Uneori, asta duce la un rezultat pozitiv (...) pentru că trezeşte autorităţile pentru a rezolva eficient problemele", a declarat el la Forumul de la Valdivostok, unde a făcut declaraţii alături de premierii indian şi japonez, informează agerpres.ro.

Citește și: Noi declarații făcute de Traian Băsescu! ‘Trebuie să mă apăr’

"Sunt sigur că sunt oameni care au în majoritate o atitudine pozitivă şi vor ca ţara să se dezvolte în direcţia cea bună", a adăugat el. "Este important doar ca totul să se petreacă în cadru legii", a mai spus Putin.

Manifestaţii au avut loc aproape în fiecare weekend în capitala rusă de la jumătatea lunii iulie, pentru a protesta împotriva excluderii candidaţilor opoziţiei din alegerile locale moscovite de la 8 septembrie. În mare parte neautorizate, protestele au dus în total la aproape 2.700 de arestări.

Citește și: EXCLUSIV Dumitru Coarnă dezvăluie mutarea pe care o pregătește Guvernul: ‘Vrea să subordoneze total Poliția’/Legea pe care vrea s-o schimbe șeful MAI

Justiţia rusă a început în această săptămână judecarea a 15 manifestanţi, însă, spre surpriza generală, majoritatea acuzaţiilor care îi vizau au fost abandonate sau au devenit mai puţin grave. Totuşi, patru dintre ei, acuzaţi de "violenţe" împotriva poliţiştilor, au fost condamnaţi la pedepse de închisoare între doi ani şi trei ani şi jumătate.

Este cea mai importantă mişcare de protest de la revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, în 2012, notează AFP.

Citește și: Teodorovici declară! ‘Cred că este o dovadă de iresponsabilitate’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.