Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Weekend negru la Chicago: Cel puţin 58 de persoane au fost împuşcate, cel mai ridicat număr de victime de după 2016

WGN News
politie chicago sua

Aproape 60 de persoane au fost împuşcate de vineri după-amiază şi până luni dimineaţă la Chicago, în weekendul din jurul Zilei Muncii din Statele Unite, relatează DPA.

Numărul total de 58 de victime ale unor atacuri cu armă de peste weekend este cel mai ridicat de după 2016 şi este cu şapte victime mai mare decât cel din weekendul similar din 2020, ceea ce înseamnă că intensificarea exponenţială a violenţei în Chicago anul trecut a continuat să fie o mare provocare pentru oraş, potrivit agerpres.ro.

Multe dintre cartierele unde au avut loc atacurile cu armă sunt subfinanţate şi duc lipsă de locuri de muncă şi oportunităţi de decenii, condiţii care au permis violenţei să se intensifice, chiar înainte ca pandemia să afecteze aceleaşi comunităţi prin pierderea locurilor de muncă şi stres.

Printre victimele din weekend se numără un băiat de patru ani care se afla în vizită la Chicago, împuşcat într-un apartament, şi un adolescent de 14 ani a fost rănit, fiind împuşcat pe stradă.

Anul trecut, în Chicago a crescut cu 50% numărul atacurilor cu armă şi al omorurilor. Şi alte mari oraşe, printre care New York şi Los Angeles, s-au confruntat cu înmulţiri îngrijorătoare ale actelor de violenţă cu armă începând din 2020.

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, şeful poliţiei din Chicago, David Brown, a vorbit deschis şi personal despre riscurile cu care se confruntă tinerii în Chicago atunci când se află în apropierea celor care sunt implicaţi în conflicte violente, care sunt motivate de răzbunare.

"Am rude pe care nu le invit la reuniunile de familie din cauza lucrurilor care pot apărea pentru că respectivele persoane duc viaţă de infractor. Nu vreau să aduc asta în casa mea", a spus el, înainte de a se adresa direct familiilor, adăugând că nu încearcă să dea lecţii cuiva.

"V-aş încuraja, ca familie, să vă protejaţi copiii de membrii familiei care sunt de partea greşită a legii", a spus el.

Brown li s-a adresat direct şi celor implicaţi în conflicte. "Vă ştiţi viaţa pe care o duceţi. Ştiţi că sunteţi ţinte. De ce continuaţi să staţi pe lângă copii? E responsabilitatea voastră. Staţi departe de copii dacă vreţi să duceţi o astfel de viaţă", a declarat el.

Şeful poliţiei a oferit garanţii că forţele de ordine îi vor urmări neobosit pe infractori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.