Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Zăpada a făcut prăpăd în Europa: a intervenit ARMATA în Austria; germanii și suedezii sunt izolați, iar grecii îndură temperaturi de -23 de grade

Inquam Photos / Octav Ganea
iarna ger zapada

Drumurile au fost blocate, trenurile nu au mai mers, iar şcolile au fost închise. S-au înregistrat mai multe decese din cauza zăpezii care continuă să creeze haos prin ţările europene. Autorităţile au emis avertizări de călătorie după ce mai mulţi oameni au murit prinşi în avalanşe, informează Mediafax

Zăpada nu este neobişnuită pentru această perioadă a anului, dar severitatea şi întinderea ei depăşesc orice aşteptări.

În Turcia, temperaturile au scăzut sub 0 grade celsius. Temperatura normală pentru această perioadă din an în Turcia ar trebuie să fie în jur de nouă grade celsius.

Plajele din Atena, acoperite complet de zăpadă, au oferit o privelişte rară pentru turişti. În nordul Greciei s-a înregistrat o temperatură record de -23 grade celsius.

Citește și: PREMIERĂ - Meteorologii au emis COD VIOLET de avalanșă

În Austria, armata a folosit elicoptere pentru a elibera copacii de zăpadă pentru a reduce riscul căderii acestora. 350 de soldaţi au fost trimişi în zonele cele mai afectate.

Zăpada a suspendat activitatea şi în mai multe părţi ale Germaniei şi Suediei. Locuitorii din mai multe oraşe germane rămase izolate au depins de ajutorul autorităţilor pentru provizii de urgenţă.

Mersul trenurilor a fost supendat vineri în Germania şi Suedia în timp ce şcolile au fost închise.

Voluntarii de la Crucea Roşie au ajutat mai mulţi şoferi rămaşi înzăpeziţi pe o autostradă din sudul Germaniei, iar un copil în vârstă de nouă ani a murit după ce un copac s-a prăbuşit pe el.

Regatul Unit a fost şi el lovit de această vreme extremă duminică. Meteorologii britanici au numit fenomenul „bestia din Est”.

Citește și: Meteorologii, anunț SURPRIZĂ - Se încălzește vremea! Prognoza meteo pentru o săptămână

De mai multe zile, statul german a fost inundat de cantităţi masive de zăpadă. Poliţia din Munchen a atenţionat şoferii să aibă grijă de maşinile lor sau vor fi amendaţi cu sume mari. Avertizarea a venit în urma unui incident care implica o maşină îngheţată complet la un semafor. Presa din Germania a dat o poreclă acestui fenomen de vreme extremă, şi anume „Schneechaos” – „haosul de zăpadă”.

În Republica Cehă, în munţii Beskizi, turiştii au filmat cantităţile imense de zăpadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.