Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Zelenski, apel disperat după ce a fost bombardat aeroportul din Vinniţa: Închideți cerul, dați-ne avioane să luptăm. Voi vreți să fim uciși încet

Facebook
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut un mesaj dur duminică după ce a fost bombardat aeroportul din orașul Vinnița cu opt rachete. El a cerut „închiderea cerului deasupra Ucrainei” pentru toate rachetele rusești și avionele de luptă și o linie umanitară, anunță Mediafax.

Aeroportul din orașul Vinnița a fost distrus de opt rachete, a spus Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a cerut o zonă aeriană umanitară și le-a spus liderilor lumii că dacă nu vor închide cerul pentru pentru Rusia există o singură concluzie: „Și voi vreți să fim uciși încet”.

„Tocmai am auzit raportul despre atacul cu rachete de la Vinnița. 8 rachete împotriva orașului nostru, împotriva pașnicului nostru Vinnița, care nu a reprezentat niciodată o amenințare pentru Rusia. În orice caz, o lovitură brutală și cinică de rachetă a distrus complet aeroportul. Continuă distrugerea totală a infrastructurii noastre, a traiului nostru construit de noi, de părinții și bunicii noștri, de generații de ucraineni. Repetăm în fiecare zi: Închideți cerul deasupra Ucrainei. Închideți-l pentru toate rachetele rusești, pentru toate avioanele de luptă rusești, pentru toți acești teroriști. Vă rog să creați o zonă aeriană umanitară fără rachete, fără bombe aeriene. Și noi suntem oameni și este datoria voastră umanitară să ne protejați, să protejați oamenii, civilii. Și o puteți face. Dacă nu faceți acest lucru, dacă nu ne dați cel puțin avioane pentru a ne putea proteja, nu poate exista decât o singură concluzie: și voi vreți să fim uciși încet. Aceasta este, de asemenea, responsabilitatea politicienilor lumii, a liderilor occidentali. Astăzi și pentru totdeauna”, a spus Zelenski.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că ar considera că țările care impun o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei ar participa la conflict.

Zelenski și alți lideri ucraineni au pledat în repetate rânduri pe lângă NATO și oficialii occidentali să se impună o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că o zonă de interdicție aeriană nu este o opțiune luată în considerare de alianță.

Ucraina se află duminică în a 11-a zi de război, după ce Rusia a invadat statul în 24 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.