Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Zelenski îi vrea eliminați pe ruși din Transnistria și Abhazia, după eliberarea peninsulei Crimeea: 'Sunt teritorii care au fost cândva înrobite'

economica.net
zelenski

„Întoarcerea drapelului ucrainean în Crimeea va însemna renașterea lumii reale”, a spus președintele ucrainean la primul summit parlamentar al Platformei Crimeea.

  • Peste 50 de președinți și vicepreședinți de parlament și președinți și vicepreședinți ai adunărilor parlamentare ale instituțiilor internaționale au participat la reuniune. Platforma Crimeea este un mecanism internațional de consultare și comunicare inițiat de Ucraina, care va funcționa permanent și al cărui scop final este deocuparea Crimeii și revenirea acesteia la frontierele recunoscute la nivel internațional.

„Vă mulțumesc tuturor pentru cuvintele frumoase despre Ucraina și despre Crimeea ucraineană, unde ne vom întâlni cu siguranță din nou – foarte curând, sunt sigur de acest lucru. La vârful Platformei Crimeii, ceea ce va însemna renașterea păcii pe continentul nostru. Lumea este ceea ce ne-a adus împreună. Ceva ce prețuim. Aceasta este ceea ce ne străduim și pentru care cooperăm în diferite formate și la diferite niveluri”, a transmis Volodimir Zelenski, potrivit administrației prezidențiale din Ucraina.

„Revenirea drapelului ucrainean în Crimeea este revenirea normalității la toți europenii. Ce este în fiecare dintre țările dumneavoastră. Normalitate în domeniul securității, economiei, dreptului, societății, culturii.

Întoarcerea steagului ucrainean este o sosire în peninsula Uniunii Europene. În sensul deplin al cuvântului. Toate nivelurile integrării noastre: comerțul este o piață uriașă, investițiile reprezintă o oportunitate uriașă de dezvoltare. Toate acestea pur și simplu nu sunt prezente acum în Crimeea. Și nu se poate – Rusia a privat peninsula noastră de piețe și dezvoltare.

Întoarcerea drapelului ucrainean este protecția drepturilor omului, a libertății pentru toți oamenii din Crimeea, pentru toate comunitățile – etnice sau religioase. Este o oportunitate de a vorbi liber despre ceea ce crezi și de a răspândi adevărul despre ceea ce se întâmplă. Este peste tot pe continentul nostru – de la Atlantic la regiunea Harkov. Și va fi în Crimeea. Ne apropiem deja – zilnic. (...)

Trebuie să facem din acest format al nostru, formatul Platformei Crimeii, începutul pentru alte platforme umanitare și diplomatice care vor contribui la de-ocuparea altor teritorii care au fost cândva înrobite: din Transnistria și Abhazia până în Teritoriile de Nord”, a conchis președintele ucrainean.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.