Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Zidul Cetăţii Tomis, descoperit în timpul lucrărilor la Teatrul de Stat din Constanţa

captură video
tomis zid

Zidul Cetăţii Tomis a fost descoperit în timpul lucrărilor care au loc în această perioadă la Teatrul de Stat Constanţa şi care îşi propun consolidarea clădirii şi creşterea eficienţei energetice, conform news.ro.

Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, pe pagina sa de Facebook.

"Lucrările de la Teatrul de Stat au scos la iveală o comoară: zidul Cetăţii Tomis. Dragi constănţeni, trăim într-un oraş cu adevărat special. Odată cu lucrările pe care le efectuăm la Teatrul de Stat - Fantasio în vederea eficientizării energetice şi consolidării clădirii ce a fost construită la începutul secolului trecut, specialiştii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, sub coordonarea domnului Constantin Băjenaru, au scos la iveală continuarea zidului de incintă al anticului Tomis în foaierul teatrului. Este un moment de o frumuseţe şi o însemnătate aparte, ce ne va permite să punem în valoare, chiar în clădirea teatrului, bogata noastră moştenire istorică în armonie cu prezentul cultural al Constanţei. Aştept cu nerăbdare rezultatul final al reabilitării clădirii şi noua înfăţişare a acesteia”, a declarat primarul Vergil Chiţac.

Lucrările în cadrul proiectului "Creşterea eficienţei energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanţa” sunt programate a se finaliza la sfârşitul acestui an. Valoarea investiţiei este de aproape cinci milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.