Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ziua Independenţei Poloniei a fost sărbătorită la Craiova

Ziua Independenţei Poloniei a fost sărbătorită, vineri, la Craiova. Militarii polonezi dislocaţi la Brigada Multinaţională de la Craiova au defilat pe melodia „Drum bun, toba bate!” și zeci de oameni s-au oprit pentru a asista la ceremonial, potrivit Mediafax.

Aproximativ 200 de militari polonezi dislocaţi la Craiova în cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, dar şi militari români din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”- „Scorpionii Roşii” au participat la manifesătirle organizate vineri.

„Este pentru mine o onoare foarte mare să pot participa la acest eveniment şi să vin la Craiova, în special pentru acest eveniment, pentru a fi împreună cu voi pentru a aniversa 103 ani de la redobândirea independenţei Republicii Polone”, a declarat col. Jerzy Jankowski, ataşat militar al Republicii Polone în România.

Vezi si: SURSE Meleșcanu se întronează șef de partid: forțe noi pentru Viorica Dăncilă în turul 2 la prezidențiale.

Mai mulţi militari polonezi au fost înaintaţi în grad. Conform protocolului militar, la introducerea Drapelului de Luptă în formaţie, soldaţii polonezi au defilat per melodia „Drum bun, toba bate!”.

Zeci de craioveni s-au oprit pentru a asista la ceremonial, oamenii declarându-se impresionaţi de defilarea soldaţilor polonezi şi a celor români, dar şi de tehnica militară pe care soldaţii au expus-o în centrul oraşului.

„Evenimentul la care asist este extraordinar. Este de excepţie. Mă bucură”, a declarat unul dintre craioveni.

Ceremonialul s-a încheiat cu o prezentare de tehnică și armament din dotarea armatei poloneze. Soldaţii au expus 3 transportoare blindate de luptă 8x8 KTO Rosomak (Patria) echipate cu tunuri calibru 30 mm., aruncător calibrul 60 mm., aruncător calibrul 40 mm., lansator de grenade și armamentul din compunerea grupei de infanterie cu aparate de vedere pe timp de noapte- pistol și pușcă mitralieră calibrul 5.56 mm. și mitraliera calibrul 7.62 mm.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.