Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Videoclipul făcut de Budapesta care stârnește furie în Ucraina: 'Ungaria trebuie să înceteze provocările'

persona-l.pp.ua
Ungaria Ucraina

Însarcinatul cu afaceri al Ucrainei din Ungaria a făcut un demers oficial în legătură cu publicarea de către Guvernul ungar a unui videoclip prin care se cere o soluționare pașnică a conflictului şi care prezintă o hartă a Ucrainei fără peninsula Crimeea, a anunţat serviciul de presă al Ministerului ucrainean de Externe, informează TASS, potrivit Rador.

"La ordinul Ministerului de Externe al Ucrainei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Ungaria a făcut un demers oficial către Budapesta" - se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului.

"Pe 30 mai, pe canalul YouTube al Guvernului ungar a fost publicat un videoclip cu o prezentare incorectă a hărții Ucrainei. Desemnarea peninsulei Crimeea ca teritoriu care nu face parte din Ucraina contrazice poziția declarată, în mod repetat, oficialul, de către Budapesta privind sprijinirea suveranității și a integrității teritoriale a Ucrainei" - ai spus surse din Ministerul ucrainean de Externe.

Partea ucraineană afirmă că "Ungaria trebuie să înceteze provocările și să-și respecte obligațiile internaționale ca membru al ONU, UE și NATO".

Ce spune Guvernul maghiar

„Războiul nu a adus nimic altceva decât distrugere și moartea a sute de mii de oameni. Nimeni nu poate câștiga în acest război. Avem nevoie de o încetare a focului și de negocieri de pace cât mai curând posibil”, a precizat Guvernul Ungariei în descriere videoclipului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.