Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Videoconferniță între Xi Jinping, Emmanuel Macron și Angela Merkel, pe tema schimbărilor climatice

RFI
schimbari climatice seceta

Preşedintele chinez Xi Jinping va participa vineri la un summit în sistem de videoconferinţă, pe tema schimbărilor climatice, cu liderii francez şi german ''la invitaţia lui Emmanuel Macron'', a anunţat joi diplomaţia chineză, potrivit AFP şi Xinhua, notează Agerpres.

''Preşedintele Xi Jinping va participa pe 16 aprilie la un summit video al liderilor chinez, francez şi german cu privire la schimbările climatice'', a anunţat într-un comunicat Hua Chunying, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe chinez.

Reuniunea va avea loc în plină vizită în China a emisarului american pentru schimbări climatice, John Kerry, care va avea discuţii cu omologul său chinez, Xie Zhenhua.

Scopul Washingtonului este pregătirea summitului virtual privind schimbările climatice, prevăzut pentru 22-23 aprilie, la iniţiativa preşedintelui american Joe Biden. Şeful statului chinez încă nu a confirmat participarea sa la acest eveniment.

Summitul sino-franco-german de vineri ar putea avea ca obiectiv să transmită Statelor Unite mesajul că europenii şi chinezii rămân deplin implicaţi în eforturile de limitare a efectelor schimbărilor climatice.

Încă din prima zi a sa la Casa Albă, 20 ianuarie, Joe Biden a promis că SUA vor reveni în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, din care fostul preşedinte Donald Trump şi-a retras ţara în urmă cu patru ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.