Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viena anunță o înăsprire a măsurilor, deși 65% din populația orașului s-a vaccinat

The Hill
coronavirus lockdown

Accesul persoanelor nevaccinate sau care nu au trecut prin boală va fi interzis în restaurantele şi saloanele de înfrumuseţare din capitala Austriei, măsura având drept scop stoparea celui de-al patrulea val de contaminare cu COVID-19 care ar putea conduce la o suprasolicitare a unităţilor de terapie intensivă, a anunţat joi primarul Vienei, relatează AFP.

"Vom implementa la Viena la sfârşitul săptămânii viitoare" o înăsprire a măsurilor "care va avea ca rezultat un acces rezervat doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală" în restaurante şi baruri, a declarat Michael Ludwid într-o conferinţă de presă.

Această măsură vizează şi serviciile care necesită contact apropiat, precum saloanele de înfrumuseţare şi de masaj şi orice adunare care reuneşte mai mult de 25 de persoane.

Sunt planificate controale pentru a asigura respectarea noii reguli, în timp ce 1.570 de amenzi pentru încălcarea normelor sanitare au fost deja înregistrate de la începutul pandemiei în capitala Austriei.

Viena, cu o populaţie de 1,9 milioane de locuitori, intenţionează să înceapă vaccinarea anti-COVID-19 şi la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani şi va lansa o campanie de informare menită să-i încurajeze pe cei deja imunizaţi să primească o a treia doză.

Pentru a justifica această măsură, primarul social-democrat al Vienei a declarat că se teme de o suprasolicitare a unităţilor de terapie intensivă, în timp ce numărul de noi infectări cu coronavirus a atins joi un nou record pentru anul 2021 în Austria, potrivit Agerpres.ro.

Au fost raportate aproape 8.600 de infectări, iar "situaţia este critică", a declarat ministrul Sănătăţii, Wolfgang Mückstein.

Potrivit unui bilanţ realizat de AFP, doar 64,3% din populaţia Austriei a fost complet vaccinată, ţara aflându-se sub media ţărilor Uniunii Europene (66,8%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.