Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vienna Insurance Group a raportat un profit net în creştere cu aproximativ 62%

facebook.com
asigurari insurance

Vienna Insurance Group a raportat un profit net în creştere cu aproximativ 62%, la 375,7 milioane de euro, şi un avans al profitului pe acţiune la 2,94 euro, informează compania printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

"Cu o valoare de 511,3 milioane de euro, profitul înainte de impozitare s-a situat peste limita superioară de 500 de milioane de euro prognozată pentru 2021 şi a consemnat o creştere cu 47,8% faţă de anul anterior. Creşterea profitului este în special o consecinţă a îmbunătăţirii ratei combinate şi a performanţei rezultatelor financiare. Rezultatul din anul anterior a inclus de asemenea, între altele, deprecierea fondului comercial", se menţionează în comunicat.

Totodată, profitul operaţional, ajustat cu deprecierea activelor necorporale, a ajuns la 512 milioane de euro şi a înregistrat o creştere cu 5,1% faţă de anul anterior.

Volumul total al primelor, de 11 miliarde de euro, a depăşit cu 5,5%, respectiv cu peste 574 milioane de euro, valoarea înregistrată în anul anterior. Totodată, a fost atins pentru prima dată pragul de 11 miliarde de euro. Grupul VIG a obţinut creşteri semnificative pe toate liniile de business, cu excepţia asigurărilor de viaţă cu primă unică, ce au scăzut uşor, în linie cu strategia noastră.

În 2021, creşteri semnificative ale primelor s-au înregistrat mai ales pe segmentul asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi (+8%), precum şi pe segmentul poliţelor auto (RCA +7%, CASCO +8,7%). Primele subscrise au înregistrat o creştere substanţială în special în Republica Cehă (+7,7%), Regiunea ECE extinsă (+9,3%) şi segmentul Operaţiuni asociate Grupului (+13,2%).

Conform sursei citate, dintre ţările incluse în Regiunea ECE extinsă, în special ţările Baltice (+9,1%), Croaţia (+23,1%), România (+17,2%) şi Ungaria (+13,6%) au înregistrat creşteri substanţiale ale primelor. Per ansamblu, 61,8% din primele Grupului în 2021 au fost subscrise pe pieţe din afara Austriei.

Cea mai mare pondere în totalul primelor o deţin asigurările de proprietăţi şi răspunderi, cu 5,267 miliarde de euro, urmate de asigurările de viaţă cu prime regulate, cu 2,683 miliarde de euro, asigurările RCA, cu 1,612 miliarde de euro, asigurările CASCO, cu 1,402 miliarde de euro, asigurările de viaţă cu primă unică, cu 869 milioane de euro şi asigurările de sănătate, cu 743 milioane de euro.

"Performanţa Grupului în anul financiar 2022 va fi în continuare influenţată de factori de incertitudine asociaţi în special cu situaţia de război din Ucraina şi cu consecinţele sale neprevăzute. În plus, pandemia în curs de desfăşurare, inflaţia, preţurile ridicate ale materiilor prime, problemele privind lanţurile de aprovizionare şi limitarea accesului la resurse sunt printre factorii ce conduc la creşterea riscurilor şi afectează implicit pieţele VIG. Consecinţele acestor factori de incertitudine şi efectele asupra evoluţiei businessului în 2022 nu pot fi estimate în prezent. Pentru 2022, ne-am propus o evoluţie pozitivă la nivel operaţional, ce va depinde de aspectele menţionate anterior şi de faptul că, până acum, Grupul VIG a gestionat foarte bine provocările recente la nivelul operaţiunilor de asigurări", susţin reprezentanţii VIG.

Datorită evoluţiei foarte bune a businessului, Consiliul Director al Vienna Insurance Group va propune în cadrul Adunării Generale Anuale o creştere semnificativă a dividendului pentru 2021, la 1,25 euro pe acţiune, comparativ cu un dividend de 75 de eurocenţi în anul anterior.

"Suntem profund întristaţi de războiul din Ucraina, una dintre pieţele VIG. Observăm cu îngrijorare cum oameni dintr-o ţară europeană, din Grupul nostru, sunt expuşi unor pericole fizice majore. În această situaţie teribilă, priorităţile cheie sunt siguranţa angajaţilor din companiile noastre din Ucraina şi sprijinirea acestora pe cât de mult posibil. Companiile VIG au demarat mai multe programe de sprijin imediat după izbucnirea războiului, demonstrând astfel extraordinarul spirit de echipă din cadrul Grupului VIG. Am creat fondul 'VIG Family', cu o alocare iniţială de 5 milioane de euro, la care pot contribui companiile membre şi angajaţii", a afirmat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Ea a subliniat că scopul fondului este de a oferi colegilor din companiile din Ucraina sprijin financiar direct în cazuri de urgenţă şi sprijin pentru reconstrucţie în urma războiului.

"Situaţia actuală din Ucraina generează în primul rând suferinţă umană, însă este asociată şi cu incertitudinea economică şi o posibilă volatilitate a pieţelor de capital, ceea ce face greu de anticipat evoluţia businessului în 2022. Cu toate acestea, Grupul VIG consideră că este capabil să-şi gestioneze eficient businessul de asigurări datorită diversităţii, plasamentelor conservatoare şi programelor de reasigurare. În ultimii ani, am demonstrat acest lucru în mod repetat în situaţii marcate de provocări. De aceea suntem încrezători că vom putea continua parcursul pozitiv în 2022", a mai spus Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.