Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vienna Insurance Group, creştere de 9,5% a profitului net în primele 9 luni

oameni asigurari banci

Vienna Insurance Group (VIG), grup austriac din care fac parte şi Asirom şi Omniasig, a anunţat, miercuri, o creştere de 9,5% a profitului net în primele 9 luni, la 226,5 milioane de euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care primele subscrise au avansat, conform News.ro.

Astfel, primele au crescut cu 6,7%, la 7,9 miliarde de euro. Profitul (înainte de impozitare) a crescut cu 6,8%, la 376 milioane euro. Rata combinată s-a situat la de 96,4%, similar cu nivelul din perioada corespunzătoare a anului anterior (96,3%).

“Cifrele noastre cheie aferente anului 2019 indică îmbunătăţiri după primele nouă luni, iar tendinţa de creştere începută în 2016 continuă. Suntem foarte încrezători cu privire la atingerea obiectivelor noastre pentru 2019, respectiv prime brute subscrise de 9,9 miliarde de euro şi profit (înainte de impozitare) în intervalul 500-520 milioane de euro”, a spus Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Toate liniile de business au înregistrat creşteri ale primelor. VIG a reuşit să obţină creşteri de două cifre pe asigurări de sănătate (+11,2%) şi asigurări de proprietăţi (+10,1%).

”Cei mai mari contributori la creşterea primelor au fost pieţele din Polonia (+165 milioane de euro), Austria (+ 110 milioane de euro) şi Ţările Baltice (+91 milioane de euro). Pieţele ECE au contribuit cu peste 9% la creşterea primelor, sau aproximativ 5% ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima dată a companiilor din Polonia, Ţările Baltice şi Bosnia-Herţegovina)”, se arată în comunicat.

Rezultatul a fost pozitiv pe toate pieţele, iar cele mai mari creşteri de profit au fost înregistrate în Polonia, Austria şi Bulgaria. Profitul grupului după impozitare şi plata intereselor minoritare (profitul net) a crescut cu 9,5%, la 226,5 milioane de euro.

”Rata combinată s-a situat la 96,4%, fiind cu doar 0,1 puncte procentuale peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului anterior (96,3%), din cauza condiţiile meteo nefavorabile. Bulgaria, Ţările Baltice şi segmentul Alte pieţe din ECE au înregistrat îmbunătăţiri semnificative ale ratei combinate pe segmentul asigurărilor generale. Scăderile în ceea ce priveşte rata combinată au fost determinate în principal de măsurile pe segmentul auto adoptate în Ucraina şi Serbia şi cele pe segmentul de proprietăţi adoptate în Croaţia”, se arată în comunicat.

Cu toate că rata combinată s-a îmbunătăţit semnificativ şi în România (-3,1 puncte procentuale) datorită măsurilor din segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto, nivelul acesteia rămâne peste 100%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.