Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vietnamul produce primul vaccin împotriva pestei porcine africane pentru uz comercial

rfi.ro
porci

Vietnamul a anunţat, miercuri, că a produs un vaccin care va fi administrat porcilor împotriva pestei porcine africane, cu scopul de a deveni prima ţară care produce şi exportă comercial vaccinul, relatează Reuters.

Pesta porcină africană, una dintre cele mai devastatoare boli în rândul animalelor, a fost depistată prima dată în Vietnam, în februarie 2019. În plus, Vietnamul a sacrificat anul trecut aproximativ 20% din numărul total al porcilor, potrivit Agerpres.

Pesta porcină africană a apărut în Africa, iar ulterior s-a răspândit în Europa şi Asia şi a ucis sute de milioane de porci la nivel global. În schimb, pesta porcină africană nu afectează oamenii.

”Acesta este un eveniment important în industria veterinară”, a declarat ministrul adjunct al Agriculturii, Phung Duc Tien, într-un comunicat.

El a mai precizat că vaccinul oferă imunitate timp de şase luni.

Vaccinul a început să fie dezvoltat în noiembrie 2019 în parteneriat cu experţii din Statele Unite şi au fost efectuate cinci studii clinice organizate.

Siguranţa şi eficienţa vaccinului au fost confirmate de Departamentului de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA), a subliniat Tien.

”Succesul vaccinului oferă speranţe mari” şi există posibilitatea de a-l exporta în multe ţări din lume, a adăugat el.

Tian nu a precizat o dată exactă când vaccinul ar putea fi exportat şi nici o estimare a capacităţii de producţie a Vietnamului.

Deşi focarul de pestă porcină a scăzut în Vietnam, iar fermierii au avut şansa să îşi înmulţească turmele de porci, virusul încă afectează fermele din unele ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.