Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul premier al Turciei, poziție fermă: Este timpul să ştim şi noi ce crede UE

turcia ue

Binali Yildirim, viitorul prim-ministru turc a cerut Uniunii Europene să-şi clarifice poziţia în ceea ce priveşte problema migraţie şi aderarea Turciei la spaţiul comunitar, potrivit BBC News online.

Cu ocazia congresului special al partidului de guvernământ AK, delegaţii l-au ales în unanimitate pe Binali Yildirim ca noul lider al partidului, fapt ce îl propulsează în funcţia de viitor premier al ţării.

Victor Ponta, lovitură teribilă pentru serviciile secrete. Ce dezvăluie după moartea lui Dan Condrea

Politicianul turc a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să pună capăt "confuzie" cu privire la politicile sale legate de problema migraţie şi aderarea Turciei la UE.

"Există un lucru care trebuie rezolvat de UE. Să pună capăt confuziei cu privire la aderarea Turciei şi problema migraţiei. Este timpul să ştim şi noi ce crede UE despre Turcia," a spus Yildirim la congresul partidului, care a avut loc duminică, transmite Mediafax.

Comentariile sale vin pe fondul nemulţumirilor Ankarei, care se arată tot mai frustrată de ritmul lent al procesului de aderare la UE, precum şi din cauza problemelor în punerea în aplicare a unei acord prin care Turcia s-a angajat să limiteze migraţia refugiaţilor spre Europa, la schimb cu liberalizarea regimului de vize şi deblocarea procesului de aderare a Turciei la UE.

Recent, prim-ministrul britanic, David Cameron, a declarat că având în vedere progresul înregistrat până acum, am putea ajunge în "anul 3000", înainte ca Turcia să adere la UE.

Binali Yildirim, un binecunoscut aliat al lui Erdogan, a mai declarat că tranziţia către un sistem prezidenţial, cerută de preşedintele Erdogan, va fi o prioritate în timpul mandatului său.

Acesta a mai promis că va continua lupta împotriva militanţilor kurzi şi cei ai reţelei teroriste Stat Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.