Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vijelia a făcut prăpăd în Olt: În numai 10 minute rafalele au devastat hectare întregi de culturi

O vijelie scurtă de 10 minute a făcut prăpad într-o localitate din judeţul Olt. Zeci de hectare de solarii au fost distruse, potrivit Mediafax.

Apoximativ 40 de hectare de solarii din omuna Grădinari, judeţul Olt, în care erau cultivate roşii şi varză, au fost distruse de vântul puternic. Pagubele sunt de sute de mii de lei.

Legumicultorii din Grădinari povestesc că vijelia a început, dintr-o dată, şi a durat mai puţin de 10 minute. Suficient cât să smulgă din pământ solariile şi chiar acoperişurile caselor. Oamenii se plâng că afacerile lor sunt distruse şi că nu mai au bani să-şi refacă serele.

„La începutul recoltătii ne lasă descoperiţi. De unde bani să o luăm de la capăt? Nu încasez pe cultură cât mă costă reparaţia, în situaţia în care reuşesc să vând varza”, a declarat, Mihai Kesnoiu, producător de varză.

Citește și: VIDEO - Scandal URIAȘ în Rahova: polițiștii au fost nevoiți să tragă cu armele pentru a-i calma pe oameni

„Mare parte din solariile pe care le am în proprietate au fost dstruse.Vântul a distrus foliile şi a scos structurile fixate în ciment, din pământ. După o primă evaluare, pagubele depăşesc suma de 40 de mii de lei”, a spus Alexandra Cepăreanu, alt legumicultor din comuna Grădinari.

Potrivit primarului localităţii Grădinari, Mihai Ioana, afectate au fost şi casele oamenilor. Producţia de roşii ar putea fi, însă compromisă în mare parte.

„Au fost afectate aproximativ 40-50 de gospodării cu o suprafaţă aproximativă de 40 hectare de teren, în general solarii. Nu numai solariile au fost afectate, ci şi unele gospodării în sensul că tabla după anumite case a fost pur şi simplu luată, ţigle căzute, dar solariile au fost pur şi simplu scoase din pământ. Noi sperăm să putem reface aceste solarii.(...) În general sunt roşii. Foarte mulţi au aplicat pentru măsura cu tomatele şi cei mai mulţi au avut roşii. S-ar putea ca producţia să fie afectată în mare măsură” , a declarat Mihai Ioana, primarul comunei Grădinari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.