Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orbán propune două moduri de gândire în privința războiului: Nimeni nu știe ce fel de plan de pace ar avea o șansă de succes

Los Angeles Times
CPAC Conferinţa de Acţiune Politică Conservatoare Viktor Orban

Ungaria este de partea păcii și susține toate planurile de pace, deoarece nu știm care dintre ele va duce la succes în cele din urmă, dar dacă nu facem primul pas, nu vom ajunge niciodată la pace, a declarat premierul ungar, Viktor Orbán, care a răspuns, joi, la întrebărilor ziariştilor croaţi şi sloveni cu prilejul şedinţei de conducere a Internaţionalei Creştin Democrate (CDI-IDC), care are loc la Bled (Slovenia), informează MTI, relatează Rador.

Premierul ungar a subliniat că există două moduri de a gândi viitorul războiului din Ucraina, dintre care unul spune că există o modalitate de a rezolva conflictul pe cale militară, în timp ce celălalt spune că nu există nicio posibilitate în acest sens și este nevoie de o încetare a focului și de negocieri de pace.

Avertisment

"Deocamdată nici măcar adevărata natură a conflictului nu a fost clarificată, unii cred că în Ucraina are loc un război proxy, în timp ce alții vorbesc despre un adevărat război între părți. Nimeni nu știe ce fel de plan de pace ar avea o șansă de succes, motiv pentru care Ungaria susține toate inițiativele", a subliniat premierul, care a adăugat: În privinţa războiului din Ucraina, atașamentul și atitudinea Ungariei diferă de cele ale țărilor din regiune datorită implicării personale. "Ucraina este vecinul nostru, unde trăiește o minoritate maghiară, iar războiul a luat și vieți maghiare. Conflictul este o pierdere națională personală nu numai pentru Ucraina, ci și pentru Ungaria", a menţionat Viktor Orbán. În ceea ce privește Instrumentul european de pace, Viktor Orbán a subliniat că acest fond a fost creat inițial pentru securitatea europeană, nu din cauza războiului din Ucraina.

Scopul fondului este de a consolida securitatea în întreaga Europă, dar până acum banii au fost utilizați în principal pentru a sprijini Ucraina. Ungaria consideră că trebuie clarificat dacă acest instrument european continuă să-și servească obiectivele inițiale, securitatea paneuropeană, sau este transformat într-un mijloc de sprijin militar pentru Ucraina, a explicat oficialul ungar. De menţionat că la reuniunea de două zile a Internaționalei Creștin Democrate de la Bled, care se desfăşoară sub motto-ul Securitate, Justiție, Pace, Viktor Orbán participă ca unul dintre vicepreședinții acestei organizații mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.