Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban anunță că Ungaria nu poate relaxa restricţiile, din cauza creşterii numărului de infectări

Viktor Orban

Ungaria nu îşi permite încă relaxarea restricţiilor, din cauza creşterii numărului de infectări, a declarat vineri premierul Viktor Orban, care a adăugat că medicii vor începe să vaccineze femeile însărcinate cu serurile de la Pfizer-BioNTech şi Moderna, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Orban a spus că guvernul intenţionează să limiteze numărul de clienţi în magazine începând din acest weekend, dar cu posibilitatea ca magazinele să se închidă mai târziu în cursul serii. Deciziile vor fi anunţate sâmbătă.

Ungaria a raportat vineri un bilanţ record de 275 de decese cauzate de COVID-19 pentru o zi.

Spitalele sunt sub o presiune "extraordinară", a declarat miercuri şeful asociaţiei chirurgilor, în contextul în care Ungaria este una dintre ţările din Europa Centrală lovite puternic de valul trei al pandemiei.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

Orban a declarat că este greu de prezis când se va atinge vârful celui de-al treilea val pandemic, care afectează întreaga regiune, alimentat de răspândirea variantei mai contagioase a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie. El a precizat că principala întrebare este cât de rapid vor putea scădea infectărilor odată ce va fi atins vârful.

"Următoarele două săptămâni vor fi grele", a spus el la postul public de radio.

El a adăugat, totuşi, că există o "şansă realistă" ca şcolile să se redeschidă de la 19 aprilie, după ce se va încheia vaccinarea profesorilor şi a celorlalţi angajaţi ai unităţilor de învăţământ.

Până acum, potrivit lui Orban, 71% dintre persoanele de 65 de ani care s-au înscris la vaccinare au fost vaccinate, iar un număr total de 1,8 milioane de persoane au primit cel puţin prima doză, la o populaţie de 10 milioane de locuitori.

Colegiul Medicilor din Ungaria a recomandat anterior populaţiei să meargă la cumpărături o dată pe săptămână, dacă este posibil, să evite transportul public şi să amâne călătoriile interne care nu sunt esenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.