Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban: 'Guvernele europene se prăbușesc ca piesele de domino'

Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban afirmă că guvernele europene "se prăbușesc ca piesele de domino" în fața Rusiei, îndemnând Uniunea Europeană (UE) să nu mai ia partea cuiva în războiul din Ucraina.

Într-un discurs ținut sâmbătă în România, Orban a îndemnat Occidentul să nu mai înarmeze Ucraina și să lucreze în schimb pentru un acord de pace, informează reuters.com.

"Este nevoie de o nouă strategie care să se concentreze pe discuțiile de pace și pe elaborarea unei propuneri de pace adecvate... în loc de câștigarea războiului", a declarat premierul.

Orban a recunoscut că strategia Occidentului în Ucraina, inclusiv sancțiunile economice impuse Rusiei și acordarea de ajutor militar, au eșuat.

El a spus că sancțiunile impuse de UE, Statele Unite, Canada și aliații lor nu au slăbit Moscova, ci au provocat instabilitate în Europa.

"Nu este de datoria Uniunii Europene să ia partea cuiva în acest conflict, ci să se plaseze la mijloc între cele două părți pentru a ajuta la negocieri", a spus el.

Orban a menționat faptul că Ucraina nu poate câștiga războiul cu Rusia, nici măcar cu sprijinul Occidentului.

În discursul său, el a declarat că strategia occidentală cu privire la Ucraina a fost construită pe patru piloni - că Ucraina poate câștiga un război împotriva Rusiei cu arme NATO, că sancțiunile vor slăbi Rusia și îi vor destabiliza conducerea, că sancțiunile vor afecta Rusia mai mult decât Europa și că lumea se va alinia în sprijinul Europei.

Orban a declarat că această strategie a eșuat, deoarece guvernele din Europa se prăbușesc "ca piesele de domino", prețurile la energie au crescut vertiginos și este nevoie acum de o nouă strategie.

"Stăm într-o mașină care are toate cele patru cauciucuri sparte: este absolut clar că războiul nu poate fi câștigat în acest fel", a spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.