Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban o cotește democratic - refuză amplasarea unei plăci memoriale dedicate lui Miklós Horthy

miklos horthy hitler

Dezvelirea plăcii memoriale dedicate lui Horthy va fi amânată la Seghedin, potrivit informaţiilor portalului szegeder.hu, citat de portalul mandiner.hu și de Rador

După cum se ştie, inaugurarea plăcii memoriale dedicate fostului guvernator Miklós Horthy a fost planificată de organizaţia Ordinul Viteaz pentru ziua de 15 octombrie, la Casa Délvidék (Regiunea Sud) din Seghedin, prilej cu care ar fi ţinut un discurs şi Béla Mihálffy, deputat al Partidului Popular Creştin Democrat (KDNP) în circumscripția numărul 2 din județul Csongrád-Csanád.

La întrebarea portalului szegeder.hu, organizaţia Ordinul Viteaz a confirmat că, potrivit planurilor de început, Béla Mihálffy urma să susţină un discurs, însă ulterior el a renunţat la această intenţie. Mazsihisz a considerat inacceptabilă inaugurarea plăcii memoriale.

Portalul mandiner.hu a informat anterior că Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Ungaria (Mazsihisz) a precizat, într-o declaraţie recentă, că este inacceptabilă inaugurarea la Seghedin a unei plăci memoriale cu litere în relief în amintirea lui Miklós Horthy. Preşedintele Mazsihisz, András Heisler, s-a adresat reprezentanților coaliției guvernamentale, solicitând "respectarea cuvintelor premierului Viktor Orbán, rostite în 2015, în Parlamentul de la Budapesta".

Premierul a spus atunci: "Potrivit Constituției, ridicarea unei statui în amintirea unui lider politic aflat la putere în momentul pierderii suveranității Ungariei nu poate fi susținută".

Din articolul publicat de portalul szegeder.hu a mai rezultat că şi primarul oraşului Seghedin, László Botka, a fost împotriva dezvelirii plăcii memoriale dedicate lui Miklós Horthy.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.