Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban, mesaj DUR către UE: 'Problema refugiaţilor a determinat o bătaie politică la summitul de la Bruxelles'

EurActiv
Viktor Orban

Liderii Uniunii Europene au discutat faţă în faţă despre importanţa apărării graniţelor şi prevenirea intrării de migranţi ilegali în Uniune, dar se menţin dezacorduri în probleme cum sunt relocarea şi imigraţia, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, după prima zi a summitului UE de la Bruxelles, transmite MTI.

Premierul ungar a afirmat, într-un mesaj video postat pe Facebook, că discuţiile de joi de la Bruxelles au fost o veritabilă "bătaie politică". El a insistat că "există în continuare prea multe ţări mari şi puternice care nu vor să oprească migraţia, ci mai curând să-i ajute pe migranţi să intre în Europa, pentru a-i distribui apoi într-o formă obligatorie". "Încearcă să redistribuie străini - migranţi - în Ungaria, în pofida dorinţei noastre contrare direct exprimate", a subliniat Orban, conform Agerpres.

Citește și: Vladimir Putin, ATAC VIOLENT la adresa SUA: 'E sub controlul FBI! Nu ştim ce substanţe îi dau ca să spună ce vor ei'

"Polonezii, cehii, slovacii, slovenii şi noi (ungurii) ne-am comportat bine în această luptă" şi "ne-am ţinut pe poziţii, dar nu ne-am putut convinge adversarii", mai mărturiseşte premierul ungar, dând asigurări că "disputa nu s-a încheiat" şi se va relua la reuniunea Consiliului European din martie anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.