Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban scandalizează iar CE: Ungaria a fost notificată că legea privind suveranitatea națională e ilegală!

Digi24
Viktor Orban

Noua lege ungară privind "protejarea suveranității naționale", despre care partidul de guvernământ Fidesz a declarat că este necesară pentru a proteja împotriva interferențelor politice străine, încalcă legislația Uniunii Europene, a arătat miercuri Comisia Europeană.

Comisia a precizat că a trimis Ungariei o notificare oficială prin care anunță că va deschide o procedură privind dreptul comunitar în legătură cu legea adoptată în decembrie, lege despre care a spus că încalcă valorile democratice și drepturile fundamentale ale Uniunii, scrie Reuters.

Legislația ungară încalcă legislația UE privind democrația și drepturile egale ale cetățenilor UE, legea privind protecția datelor și mai multe norme aplicabile pieței interne, a specificat Comisia Europeană.

"Instituirea unei noi autorități cu puteri extinse și un regim strict de monitorizare, aplicare și sancționare riscă să aducă prejudicii grave democrației", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Conform legii adoptate în Ungaria, va fi înființată o autoritate separată pentru a monitoriza riscurile de interferență politică. Legea va pedepsi cu până la trei ani de închisoare finanțarea străină pentru partidele sau grupurile care candidează la alegeri.

Ungaria are la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisoarea de punere în întârziere. În cazul în care nu răspunde la plângerile formulate în scrisoare, Comisia Europeană poate decide să trimită un aviz motivat - o solicitare oficială de a se conforma legislației UE - ca următoarea etapă a procedurii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.