Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban socheaza: As gazdui o familie de refugiati

viktor-orban-hungary-speech

Premierul ungar Viktor Orban, care şi-a atras un val de critici din cauza atitudinii sale dure faţă de imigranţi, a declarat pentru un ziar german că el ar găzdui o familie de refugiaţi în casa sa dacă ar fi sigur că aceasta nu i-ar încuraja pe alţii să ia calea Europei, informează sâmbătă Reuters.

Întrebat dacă ar găzdui o astfel de familie, Orban a declarat într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul german Bild: "Da, dacă migranţii nu iau acest gest ca pe o încurajare de a veni în Europa. În acest moment nu ar fi deloc de dorit". Orban a mai spus că soţia şi copiii săi le acordă ajutor refugiaţilor.

Premierul ungar este de părere că refugiaţii ar trebui trimişi înapoi odată ce graniţa Ungariei va fi securizată. Întrebat unde anume să fie trimişi înapoi, Orban a răspuns: "(Înapoi) de unde au venit. Aceşti migranţi nu vin la noi din zone de război, ci mai degrabă din tabere (aflate) în ţări vecine cu Siria, precum Libanul, Iordania şi Turcia. Acolo erau în siguranţă".

Orban a mai adăugat că migranţii nu vin în Europa pentru că vor să trăiască în siguranţă, ci pentru că doresc "o viaţă în Germania sau poate în Suedia. Condiţiile de viaţă din Grecia, Macedonia, Serbia, Ungaria şi Austria nu sunt suficient de bune pentru ei".

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.