Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban, VEHEMENT în fața liderilor europeni pe tema pactului migrației: 'Progrese se vor produce atunci când va fi acceptată propunerea ungară'

the telegraph
Viktor Orban

Reforma migraţiei prezentată de către Comisia Europeană (CE) nu este un progres, apreciază premierul ungar Viktor Orban, care consideră că se poate vorbi despre progrese în acest dosar doar după ce se acceptă poziţia sa, relatează Reuters, potrivit News.ro.

”Progrese se vor produce atunci când va fi acceptată propunerea ungară care spune că nimeni nu poate intra pe teritoriul Uniunii Europene până când un stat membru nu a soluţionat (cererea) de azil”, a declarat Orban miercuri, într-un briefing la Bruxelles, difuzat de postul public ungar de televiziune M1.

Premierul ceh Andrej Babis, prezent de asemenea în capitala europeană, a declarat un pic mai înainte că cele patru ţări membre ale Grupului de la Vişegrad (V4 - Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia) vor ca migranţii să fie blocaţi şi trimişi înapoi acasă.

Comisia Europeană (CE) a prezentat miercuri un proiect de reformare a politicii migraţiei prin care propune Celor 27 introducerea unui ”mecanism de solidaritate obligatorie” şi să se renunţe la Regulamentul de la Dublin care prevede ca prima ţară pe teritoriul căreia pătrunde o persoană să soluţioneze cererea de azil depusă de aceasta.

Acest sistem a condus la presiuni asupra Italiei, Greciei, maltei şi Spaniei, aflate în prima linie a rutelor migraţiei la Marea Mediterană.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.