Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vin banii de la București! Prima tranșă din acordul Republicii Moldova cu România a fost deblocat. Dorin Recean: Vreau să mulțumesc pentru acest ajutor

Inquam Photos / Andrei Mardari
Dorin Recean

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a venit cu un mesaj de mulțumire adresat Guvernului României pentru decizia de a debloca prima tranşă din acordul de 100 de milioane de euro cu R. Moldova.

Săptămâna trecută Bucureștiul a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care alocă 10 mln. de euro suplimentar din grantul de 100 mln. euro. Vreau să mulțumesc din nou Bucureștiului pentru acest ajutor”, a spus Recean în debutul ședinței Cabinetului de miniștri.

Premierul de la Chișinău a precizat că banii vor fi utilizați pentru achiziția autobuzelor școlare, dar și la finanțarea unor proiecte din programul „Satul european”, conform deschide.md.

Amintim că la data de 30 iunie, Guvernul României a aprobat în ședința de lucru Hotărârile de Guvern privind deblocarea primei tranşe din acordul de 100 de milioane de euro cu R. Moldova.

Acordul privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară dintre R. Moldova și România, care prevede un grant în sumă de 100 de milioane de euro, a fost semnat pe 11 februarie 2022, la ședința comună a Guvernelor de cele două maluri ale Prutului. Asistența nerambursabilă va fi oferită pe parcursul unei perioade de șapte ani. Anterior, autoritățile de la București au declarat că prima tranșă debursată va fi de 25 de milioane de euro și ar putea fi efectuată până la sfârșitul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.