Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vin banii de la București! 'Trebuie să spunem cetățenilor Republicii Moldova ce face România pentru ei'

canal2.md
bani euro

Prima tranșă în valoare de 25,5 milioane de euro din asistența nerambursabilă de 100 milioane de euro a României pentru Republica Moldova va fi alocată în primul trimestru al anului 2023. Mijloacele financiare vor fi direcționate pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională în cadrul programului „Satul European”. Asigurările au fost date de senatorul român Viorel Badea într-un interviu acordat pentru Radio Moldova.

„Este vorba de proiecte de 25 de milioane de euro pentru Programul „Satul European”, program destinat creșterii accesului la servicii de apă și canalizare pentru aproape 100.000 de cetățeni ai R.Moldova, precum și pentru dotarea a 135 de unități școlare cu laboratoare pentru fizică, chimie și biologie, precum și pentru achiziționarea de microbuze și autobuze școlare. Prima tranșă, din câte știu eu, va putea fi alocată în primul trimestru al anului în curs. Acum se lucrează la documentația necesară pentru a demara acest program extrem de important”, a declarat senatorul Viorel Badea.

România, potrivit lui Viorel Badea, a contribuit major și în ani precedenți la dezvoltarea comunităților în R.Moldova. În același timp, senatorul a menționat că între autoritățile din România și cele din R.Moldova ar trebui să existe o mai bună comunicare, iar proiectele implementate cu sprijinul integral al României să fie cunoscute de cetățenii R.Moldova.

„Reconstrucția statului Nemțeni s-a făcut cu sprijinul integral al României și nu este nicio stradă în localitate care să poarte denumirea capitalei României. Trebuie să spunem cetățenilor R. Moldova ce face România pentru ei”, a menționat senatorul.

Viorel Badea s-a arătat convins de faptul că în anul 2023 România va duce la bun sfârșit toate proiectele energetice derulate în R.Moldova și a dat asigurări că autoritățile de la București vor acorda ajutor pentru depășirea crizei energetice.

„Există voință serioasă la București în ceea ce privește livrarea în cantități suficiente a lemnului de foc, aceste livrări se vor face. România nu va lăsa cetățenii R. Moldova stea în frig iarna aceasta”, a precizat senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.