Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vin banii din PNRR! Guvernul aprobă prin OUG acordul: 'Îi vom investi în economie, în condiţii extrem de avantajoase' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va aproba, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, Acordul de împrumut între Comisia Europeană şi România prin care ţara noastră va beneficia de 14,94 miliarde euro din cei aproximativ 29 miliarde euro, disponibili prin PNRR, informează News.ro.

„Încă din primele zile de guvernare am lucrat pentru operaţionalizarea celui mai important proiect de ţară, post-pandemic, PNRR. Astăzi vom analiza şi aproba în Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, Acordul de împrumut între Comisia Europeană şi România prin care ţara noastră va beneficia de 14,94 miliarde euro din cei aproximativ 29 miliarde euro, disponibili prin PNRR. Bani pe care îi vom investi în economie, în condiţii extrem de avantajoase. Ordonanţa de urgenţă de astăzi completează cadrul instituţional pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi stabilirea fluxurile financiare de monitorizare, verificare şi control a utilizării fondurilor alocate”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de miercuri de la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a adăugat că „după intrarea în vigoare a Acordului de împrumut pe care îl vom aproba astăzi prin ordonanţă de urgenţă, Comisia Europeană va disponibiliza şi prefinanţarea de 13% din acest împrumut, aproximativ 1,94 milioane euro”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.