Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Vin rușii!' la Humanitas Cișmigiu din București

www.ziarulmetropolis.ro
libraria humanitas

Volumul colectiv "Vin rușii! 5 perspective asupra unei vecinătăți primejdioase", publicat la editura Humanitas, va fi lansat marți, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu din București, scrie Mediafax.

Textele adunate în carte le aparțin lui Vitalie Ciobanu, Sabina Fati, Valentin Naumescu, Ioan Stanomir și Marian Voicu. La eveniment vor participa jurnaliștii Sabina Fati și Marian Voicu și politologul Ioan Stanomir, într-o dezbatere care va fi moderată de publicistul Cristian Pătrășconiu.

"Spaima de ruși a înlocuit de mult în mentalul românesc frica de turci sau de tătari. De fiecare dată, năvălirea sau ocupația s-a numit protectorat sau alianță. Doar că, spre deosebire de alții, rușii veneau cu gândul de-a rămâne. Dincolo de raptul teritorial, de jaf, de crime, ocupația rusească mai avea un rezultat - și cel mai important: scotea la lumină, punea laolaltă și aducea în frunte tot ce era mai netrebnic și mai venal în societate. Tuturor vecinilor mai slabi marele imperiu eurasiatic le-a aplicat același tratament", se arată în comunicat.

Citește și: Sheryl Crow a anunţat că va realiza, în 2019, ultimul album din carieră, în colaborare cu nume sonore din industria muzicală

"De trei decenii, lumea noastră aspiră la valorile civilizației occidentale - democrația liberală, drepturile omului și libertatea individului. Rusia propune acum alternativa: societatea închisă, în care statul, iar nu individul, este supremul scop, democrația dirijată, iliberală, simbioza dintre puterea politică și religie, post-adevărul, adică minciuna susținută fără scrupul, militarismul, xenofobia, protecționismul și autoritarismul unei puteri stăpâne pe viața oamenilor. În încercarea ei, se sprijină pe vocile resentimentului și urii, pe care le susține oriunde le găsește. Cele cinci perspective din această carte ne povestesc trecutul și deslușesc prezentul, pentru ca viitorul să nu ne mai surprindă", mai spun editorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.