Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vin vremuri grele pentru fumători

Societatea Română de Pneumologie vrea să impună prin lege restricții fumătorilor. Vor să renunțe la amendamentul care permite fumatul în baruri, discoteci, restaurante și alte unităti similare mai mici de 100 de metri pătrați.

Societatea Română de Pneumologie vrea schimbarea legislaţiei privind fumatul pentru o mai bună protecţie a fumătorului pasiv, potrivit preşedintelui acestei instituţii, Florin Mihălţan, citat de Agerpres.

"Vom încerca să forţăm legislaţia, este singura modalitate de a face ca fumătorul pasiv să fie realmente protejat. Ce presupune aceasta? Înseamnă că trebuie să scoatem din lege acel amendament cu 100 de metri pătraţi iar în curtea şcolii nu trebuie să mai existe magazine de comercializare a ţigărilor ce sunt disimulate în alte tipuri de vânzări", a declarat Florin Mihălţan, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Potrivit legislației în vigoare, fumatul este permis în baruri, discoteci, restaurante şi alte spaţii publice cu destinaţie similară, numai în spaţii special amenajate pentru fumat. Prevederile menționate mai sus nu se aplică barurilor, discotecilor, restaurantelor şi altor spaţii publice cu destinaţie similară, a căror suprafaţă a întregului spaţiu public închis destinat clienţilor este mai mică de 100 m2, dacă proprietarul sau managerul acestora stabileşte şi afişează avertismentul: În această unitate fumatul este permis.

sursa foto: ph-online.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.