Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vinul, motiv de scandal la nivel ÎNALT: Acuzații DURE la adresa Rusiei

www.stirileprotv.ro
vin roșu

Muntenegrul a acuzat miercuri Rusia că a interzis importul de vinuri ale celui mai mare producător al său nu din motive sanitare, dar ca reacţie la apropiata aderare la Alianţa Nord-Atlantică, relatează AFP.

Compania de stat Plantaze a făcut cunoscut că autorităţile ruse au interzis importul producţiei sale cu începere de miercuri invocând motive sanitare, a căror realitate este contestată de producătorul vinicol.

"Este clar că această decizie se înscrie în contextul aderării la NATO", a declarat premierul Muntenegrului, Dusko Markovic.

Citește și: Turcia continuă OFENSIVA: Peste 9.100 de polițiști au fost SUSPENDAȚI și acuzați

Ruşii "au pierdut posibilitatea de a consuma cele mai bune vinuri" din cauza politicii "iresponsabile" a guvernului lor, a adăugat el.

Parlamentul de la Podgorica urmează să aprobe vineri aderarea acestei ţări din fosta Iugoslavie comunistă la Alianţa Nord-Atlantică, efectivă peste câteva luni.

Rusia, care nu priveşte cu ochi buni înaintarea NATO în fosta sa zonă de influenţă, a calificat această decizie ca "profund greşită".

Viitoarea aderare divizează această mică ţară cu 620.000 de locuitori, unde opoziţia prorusă doreşte organizarea unui referendum asupra chestiunii respective. În 2015, au izbucnit violente manifestaţii pentru a contesta această decizie a fostului prim-ministru Milo Djukanovic.

Directorul Plantaze, Milan Milutinovic, a afirmat că 20% din exporturile companiei mergeau în mod obişnuit spre Rusia, un total de aproape 10 milioane de sticle pentru ultimii cinci ani.

"Exportăm spre 42 de ţări ale lumii, dintre care unele au un control de calitate strict şi nu am avut niciodată astfel de probleme", a spus el, conform Agerpres.

Aderarea Muntenegrului la NATO va întări prezenţa Alianţei în Peninsula Balcanică, în timp ce Grecia, Croaţia, Bulgaria şi Albania sunt deja membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.