Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fată de 15 ani care și-a ucis violatorul a fost găsită vinovată de justiția americană

viol

O adolescentă care a fost victimă a traficului de persoane, acuzată iniţial de crimă de gradul I, după ce a înjunghiat mortal bărbatul care a violat-o, a fost condamnată marţi de un tribunal din Iowa la cinci ani de supraveghere atentă şi a fost condamnată să plătească 150.000 de dolari despăgubiri familiei bărbatului, relatează The Guardian, potrivit News.ro.

Lewis avea 15 ani când l-a înjunghiat pe Brooks de mai mult de 30 de ori într-un apartament din Des Moines. Oficialii au spus că Lewis încerca să scape de viaţa abuzivă trăită alături de mama ei adoptivă şi dormea pe holurile unui bloc din Des Moines când un bărbat de 28 de ani a racolat-o pentru a o supune traficului de persoane.

Lewis a spus că unul dintre acei bărbaţi era Brooks şi că a violat-o de mai multe ori în săptămânile dinaintea morţii sale. Ea a povestit că bărbatul a ameninţat-o cu un cuţit să meargă cu el în apartamentul lui pentru a întreţine relaţii sexuale. Ea le-a mărturisit oficialilor că, după ce Brooks a violat-o din nou, a luat un cuţit de pe o noptieră şi l-a înjunghiat într-un acces de furie.

Poliţia şi procurorii nu au contestat faptul că Lewis a fost agresată sexual şi supusă traficului de persoane, dar au susţinut că Brooks dormea în momentul în care a fost înjunghiat şi nu reprezinta un pericol imediat pentru Lewis.

Procurorii au contestat faptul că Lewis se numeşte victimă în acest caz şi au spus că nu şi-a asumat responsabilitatea pentru că l-a înjunghiat pe Brooks şi ”i-a lăsat copiii fără tată”.

Iowa are o lege de apărare afirmativă care oferă o anumită marjă de libertate victimelor infracţiunii dacă victima a comis încălcarea ”fiind constrânsă, sub ameninţarea că ar putea fi rănită grav, sub condiţia ca inculpatul să creadă în mod rezonabil că o astfel de vătămare este iminentă”.

Procurorii au susţinut marţi că Lewis a renunţat la această apărare afirmativă atunci când a pledat vinovată de omor din culpă şi vătămare intenţionată.

Judecătorul districtului Polk County, David M Porter, a amânat marţi pedepsele cu închisoarea, ceea ce înseamnă că, dacă Lewis încalcă liberarea condiţionată, ar putea fi trimisă la închisoare pentru a executa pedeapsa de 20 de ani.

În ceea ce priveşte obligaţia de a plăti despăgubiri violatorului ei, ”această instanţă nu are nicio altă opţiune”, a spus Porter, fiind obligatorie în conformitate cu legea din Iowa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.