Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe în Israel după uciderea de către poliție a unui evreu de origine etiopiană - Cel puţin 147 de persoane au fost rănite

fasia gaza

Cel puţin 147 de persoane au fost rănite marţi noapte în ciocniri violente între protestatari mânioşi şi poliţia israeliană după împuşcarea mortală a unui adolescent israelian de origine etiopiană de către un poliţist în afara programului de lucru, în timpul weekendului, informează miercuri DPA potrivit Agerpres

Mii de persoane din comunitatea etiopiano-israeliană alături de susţinători au blocat străzile şi intersecţiile în centrul oraşului Tel Aviv şi în alte locuri în întreaga ţară pentru a protesta împotriva folosirii excesive a forţei şi hărţuirii de către poliţie.

Protestele au devenit violente în unele locuri, cu demonstranţi dând foc la vehicule şi aruncând cu obiecte în poliţişti.

Cel puţin 147 de persoane au fost rănite, inclusiv 111 poliţişti, potrivit serviciilor de urgenţă israeliene şi poliţiei. Aproximativ 136 de protestatari au fost arestaţi.

Protestele au provocat mari perturbări pe drumuri, media israeliene anunţând că aproximativ 60.000 de persoane au rămas blocate în trafic în câteva puncte.

Preşedintele Reuven Rivlin şi prim-ministrul Benjamin Netanyahu au declarat că înţeleg furia protestatarilor şi şi-au exprimat simpatia faţă de victimă, dar au chemat la calm şi dialog pentru a dezamorsa situaţia.

Protestele de marţi au fost declanşate de uciderea în oraşul Haifa a unui evreu de 18 ani cu rădăcini etiopiene.

Potrivit mass-media locale, un ofiţer de poliţie în afara programului de serviciu a intervenit în mijlocul unui grup de persoane care se certau. Membrii grupului au aruncat apoi cu pietre în poliţist. Poliţistul a declarat că s-a temut pentru viaţa sa şi a deschis focul. Martori ai incidentului au spus că el nu s-a aflat deloc în pericol.

La sfârşitul anului 2017, potrivit Biroului Central de Statistică din Israel, aproximativ 149.000 de evrei de origine etiopiană trăiau în Israel, o ţară cu peste 8 milioane de locuitori.

Mulţi dintre aceştia se plâng de discriminare când caută locuri de muncă sau case, iar diferenţele în ceea ce priveşte veniturile şi educaţia în comparaţie cu alte segmente ale societăţii rămân.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.