Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe în Venezuela între manifestanţi pro şi antiguvernamentali / VIDEO

La Caracas au izbucnit joi confruntări între manifestanţi pro şi antiguvernamentali în cursul unei mobilizări a chaviştilor care îi cer preşedintelui venezuelean, Nicolas Maduro, să blocheze legea amnistiei pentru deţinuţii politici, adoptată de către parlamentul controlat de către opoziţie, relatează AFP.

Confruntările, care au implicat schimburi de insulte, lovituri şi aruncări cu pietre, au avut loc în centrul capitalei. Pentru moment, autorităţile nu sunt în măsură să indice un bilanţ. Un deputat al opoziţiei, Tomas Guanipa, a indicat totuşi existenţa ''mai multor răniţi'', inclusiv un parlamentar, în timp ce Sindicatul naţional al presei a denunţat pe Twitter agresiunile şi furturile de materiale ale căror victime au fost unii jurnalişti.

Citește și: INEDIT Un calugar roman are un succes nebun in lumea modei

Chaviştii (de la numele preşedintelui defunct Hugo Chavez, aflat la putere în perioada 1999-2013) consideră că aplicarea acestei legi a amnistiei lasă nepedepsite încălcările drepturilor omului. Ei intenţionau să manifesteze joi dimineaţa, în timp ce preşedintele are termen până vineri să promulge legea, adoptată la sfârşitul lunii martie de către parlamentari, sau s-o trimită la Tribunalul Suprem de Justiţie (TSJ), cea mai înaltă autoritate judiciară a ţării, considerată ca fiind apropiată puterii.

Legea prevede eliberarea a 76 de ''deţinuţi politici'', precum şi amnistia a sute de venezueleni ''persecutaţi şi exilaţi'' din cauza opoziţiei lor faţă de puterea chavistă, care conduce Venezuela de 17 ani, potrivit deputaţilor antichavişti.

Citește și: Primul oraș care angajează pisici pentru uciderea șobolanilor

Preşedintele socialist Nicolas Maduro, care i-a succedat în funcţie lui Hugo Chavez, a avertizat însă într-o alocuţiune televizată, transmisă în paralel cu dezbaterea care a precedat votarea legii în martie, că nu va promulga legea, scrie agerpres.ro.

Citește și: ȘOCANT O cântăreață a murit pe scenă, în timp ce cânta: Ce i s-a întâmplat / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.