Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIOLENȚE între rromi și chinezi în Florența / VIDEO

Situatie tensionata in zona industriala Prato de la periferia Florentei, unde politia italiana incearca sa readuca calmul intre diversele grupuri de migranti.

Criza a izbucnit inca de miercuri seara in cartierul chinezesc din Prato dupa un banal control al inspectorilor de la siguranta muncii, care au vrut sa previna repetarea unei catastrofe precum cea din 2013, cand 7 oameni au murit dupa un incendiu la un atelier de textile. Infuriati de amenzile primite, membrii comunitatii chineze i-au ataca pe inspectori si pe politistii care ii insoteau, potrivit agentiei ANSA.

Citește și: Cele mai CRIMINALE legi de înmormântare: Nu ai mai pomenit așa ceva

Dupa o serie de ciocniri violente, doua persoane au fost arestate, dar comunitatea chineza din Prato a iesit din nou in strada pentru a cere eliberarea acestora. De miercuri si pana sambata, periferia a fost scena unor adevarate lupte de strada intre fortele de ordine si muncitorii chinezi din zona.

Intre timp, insa, politia a demarat o ancheta, prilej cu care a descoperit ca “Chinatownul” se transformase intr-o comunitate rasista, cu propria sa politie. Mascata drept asociatia culturala “Orasul Cerbului Alb”, aceasta forta de ordine ataca romii si magrebienii care indrazneau sa incalce monopolul chinezilor in Prato. Procurorii vorbesc despre adevarate expeditii punitive comandate de cei de la varful “Orasului Cerbului Alb” impotriva imigrantilor din alte tari iar perchezitiile au dus la descoperirea unui adevarat arsenal de arme albe.

Citește și: Niște doamne! S-au bătut până au ajuns în pielea goală / VIDEO 18+

Suburbia Florentei, unde muncesc 50.000 de chinezi, este considerata capitala textilelor din Italia, dar si un important centru al fraudei. Evaziunea fiscala e estimata la peste 1 miliard de euro iar autoritatile banuiesc ca in Prato se spala sume importante de bani, tot de ordinul miliardelor. Chinezii din zona se plang insa ca autoritatile ii persecuta si folosesc metode violente, informează PRO TV.

Citește și: Noua trăsnaie pentru înmormântări: Piatra funerară în formă de iPhone

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.