Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențele israeliano-palestiniene escaladează. Un tir de rachete s-a abătut asupra Israelului

fasia gaza

În direcţia Israelului au fost lansate în cursul nopţii nouă rachete dinspre Fâşia Gaza, a anunțat armata israeliană, transmit dpa şi EFE. Scutul israelian antirachetă 'Domul de fier' a interceptat una din aceste rachete, a precizat armata israeliană, menţionând că nu au fost înregistrate victime în urma tirurilor, conform agerpres

Incidentul survine după ce vineri un palestinian înarmat a împuşcat mortal un soldat israelian la graniţa Fâşiei Gaza, iar Israelul a ripostat cu raiduri aeriene soldate cu moartea a trei palestinieni. Ulterior, sâmbătă, după o zi de lupte intense, mişcarea radicală palestiniană Hamas a anunţat că acceptă un armistiţiu. Tirurile din cursul nopţii de miercuri spre joi au fost cea mai importantă escaladare a situaţiei de după anunţul de armistiţiu.

Aripa armată a Hamas, Brigăzile al-Qassam, a avertizat că Israelul "trebuie să plătească un preţ ridicat de sânge", referindu-se foarte probabil la cei trei palestinieni ucişi.

Hamas, considerată organizaţie teroristă de cea mai mare parte a statelor occidentale, a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza în 2007. Ulterior, Israelul, susţinut de Egipt, a impus o blocadă asupra teritoriului în care trăiesc circa 2 milioane de oameni şi a purtat trei războaie cu mişcarea radicală.

De la 30 martie, palestinienii demonstrează săptămânal în zona frontierei pentru a denunţa blocada israeliană impusă Fâşiei Gaza şi a cere dreptul la revenire al refugiaţilor palestinieni obligaţi să-şi părăsească pământurile în 1948, când a fost creat statul Israel. Cel puţin 149 de palestinieni au fost ucişi de armata israeliană şi peste 4.000 au fost răniţi de la această dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.